Q8200 Overclock

Can Yavuz

Megapat
Daha fazla  
Bu işlemciyi overclock etmek için cpu frequency ayarını arttırıyorum ama 7 mhz'den fazla arttırınca sistem kapanıyor. Açıldığında eski ayarlara dönüyor. Sanırım cpu voltajını yükseltmem gerekiyor ama biosumda öyle bir ayar yok. Anakartım Wibtek G41-m. Cpu voltajını nasıl arttırırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
M61PME-S2P Anakart ile X3 720BE kullanıyorum aynı sorun bende de var anakart'ın voltajı otomatik vermesinden dolayı karşına böyle bir engel çıkıyor. AMD Phenom X3 720BE işlemcinin çarpan kilidi açık olduğundan dolayı 1.344 voltaj ile 2.800MHz hızdan 3.200MHz hıza çıkartabiliyorum mavi ekran vermiyor, ama senin işlemcinin çarpan kilidi açık değil hız aşırtma yapman mümkün olmuyor.

Dostum Ram mhzlerini düşürdün mü bi keresinde benim başıma da gelmişti böyle bir sorun.
Senin sorunun yüksek ihtimalle Voltajdan dolayı ama ram de aklında bulunsun.

Resimli anlatım yaparsan daha kolay bilgiye ulaşırsın :) Yardımcıda olabilirim

Dostum Ram mhzlerini düşürdün mü bi keresinde benim başıma da gelmişti böyle bir sorun.
Senin sorunun yüksek ihtimalle Voltajdan dolayı ama ram de aklında bulunsun.
Ram işe yaramıyor.

Ram işe yaramıyor.
Aşağıya resim attım biosda jumperfree configuration yok.

Dosya Ekleri

• IMG_20160203_135250.jpg
    IMG_20160203_135250.jpg
    801,8 KB · Görüntüleme: 201
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı