Q8200 ve Asus P5KPL AM SE sistem yeniden başlama sorunu

Arifozen

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-12400F | Asus Prime H610M-E D4 | Asus RX 6650 XT ROG STRIX | Gskill 2x8 GB 3000Mhz CL16 | Kingston SNV2S 1TB | MSI MAG A550BN 550W 80 PLUS - Gametech X-Coler ARGB | Philips 242V8A |
Bilgisayarım zamanı fark etmeyen bir anda, işlem yaparken veya yapmazken durduk yere kendini yeniden başlatabiliyor ve bu son 1 haftada falan ortaya çıktı. İlk olarak ısı değerlerine baktığımda işlemcimin güç altında dahil 60-70 derece aralığında ekran kartımın ise 45-55 derece dolaylarında gezdiğini gördüm. Yani şahsi kararım sorun ısı kaynaklı değil. İkinci olarak bilgisayar kendini yeniden başlattıktan sonra Olay Görüntüleyicisi'ne baktığımda "Çekirdek güç yöneticisi bir kapatma geçişi başlattı." - Kapatma nedeni: Kernel API gibi bir yazı gördüm. Biraz araştırma yaptıktan sonra Wi-Fi sürücüsü kaynaklı olabilir gibi birkaç yazı gördüm. Çok kısa süre önce Wi-Fi adaptörü kullanıyordum ve bu adaptör sanırım bozuldu çünkü porta taktığımda çalışmayabiliyor ve tekrar tak çıkar yaptığım durumda kısa devreye sebep olduğunu düşünüyorum çünkü port çalışmamaya başlıyor bilgisayar yeniden başlatılınca düzeliyor bu durum. Bu arada şayet sorun sistem kaynaklı ise 120 GB SSD alacağım 2 güne buna kursam yeni sistemi sorun ortadan kalkar mı bilmek isterim. Kıssadan hisse kendimce sorunumu çözemedim ve yardımlarınızı bekliyorum.
  • Windows: Windows 10 Pro 1803
  • RAM: 4 GB DDR 2
  • İşlemci: Quad Core Q8200
  • GPU: MSI GT 710
  • Anakart: Asus P5KPL AM SE

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı