Q8200'ye OC Yapmak Fayda Sağlar Mı?

Sizce OC Yapsam Bundan Faydalanabilir Miyim?

• Oy verenlerin toplamı
    8
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MC@HACKER

Kilopat
Makaleler
9
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bugün Dirt 3 oynuyordum. Acayip bir kasma vardı, oyunun sistem gereksinimlerine baktığımda minimum HD 2000 serisi ekran kartının bile çalıştırdığını gördüm. HD 3450 kullanıyorum ve benim tepemin tası attı. :)
Daha sonra overclock videoları izledim. Tabi biraz yatıştım, ekran kartına filan overclock yapıyorlar.

Öncelikle sistem:
İntel Core 2 Quad Q8200(Stok soğutucu)
Ati Radeon HD3450
WD Caviar Black HDD
Ecs G31t-m7 V1.0
Kingston 4 GB DDR2 398 MHz Ram

Düşündüğüm Soğutma:
İşlemci: X DREAM i117 INTEL LGA 775/1155/1156 İŞLEMCİ SOĞUTUCU - İşlemci - Soğutma Sistemleri - Vatan Bilgisayar
Ekran Kartı:
104495844_tn50_0.jpg

Acaba bu soğutucu benim kartıma olur mu ?

Evet sormam gereken bir kaç soru var.
  1. İşlemciyi Overclock yaparsam performans artışı olur mu ?
  2. Ekran kartını Overclock yapsam ne gibi performans değişikliği olur ?
  3. Ekran kartı ve işlemciye Overclock yapmak için önereceğiniz bir program var mı ?
Sorularımı cevaplayan cevaplamayan herkese teşekkür ediyorum ve konuyu sürekli güncelleyeceğim. Bakarsınız rehber haline gelecek bir konu olabilir. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanılan donanımlarınız ciddi anlamda eski ve verimsiz. Zaten kullanım ömürlerini doldurmak üzereler. Normalde overclock işlemi aldığınız donanımlardan tam anlamıyla yararlanmak içindir. Fabrika çıkışında en stabil ve güvenli çalışabilecek seviyede bırakılır. Daha güncel donanımlar ile performans elde edebilirsiniz ancak bunlarla uğraşmanıza değmez. Güncel bir sistem toplayana kadar elinizdeki sistemden de olmayın.

Kullanılan donanımlarınız ciddi anlamda eski ve verimsiz. Zaten kullanım ömürlerini doldurmak üzereler. Normalde overclock işlemi aldığınız donanımlardan tam anlamıyla yararlanmak içindir. Fabrika çıkışında en stabil ve güvenli çalışabilecek seviyede bırakılır. Daha güncel donanımlar ile performans elde edebilirsiniz ancak bunlarla uğraşmanıza değmez. Güncel bir sistem toplayana kadar elinizdeki sistemden de olmayın.
6-7 sene önce çok hevesli almıştım bu sistemimi. :(
Ömrü dolacak evet biliyorum. Ama Dirt 3 bile oynatamıyor online oyun belki ama canım çok sıkıldı. :(
İnşallah haziran-temmuz ayına kadar sıkıntı çıkmaz. Yeni sistem toplayacağım. :D

ECS anakart ile hız aşırtma yapamazsın. Kaldı ki satın almayı düşündüğün fan hız aşırtmaya uygun değil. Ekran kartının saat hızlarını deneyerek yavaş yavaş AMD Catalyst'den artırabilirsin. Veya otomatik olarak saat hızlarını test et.

Tamam yeni sistem toplayacağım zaten. Ama hazirana kadar hiç mi oyun oynatmaz bu PC? :(

Şeytan diyor ki git GTX Titan al. :D

İstediğin performansı alamazsın benden söylemesi. Ayrıca o HD2000 yazan değer Intel'in HD2000 serisi. Yani i 900 serisi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı