Q8300 sistem temizlikten sonra açılmıyor

mrmarcellus

Kilopat
RAM
4
SSD veya HDD modeli
Bilmiyorum
Ekran kartı
GT 1030
Anakart
G41
İşlemci
Q8300
İşimi bitirdim PC'yi kapatıp tüm kabloları söktüm, öncelikleri süpürge ile aldım, sonra fön makinesi (soğuk) tuttum ve çok yüzeysel toz aldım. Sonra önce ekran kartını çıkardım bezle temizledim sonra fanları en son işlemcinin ön yüzünü (termal macun kalıntılarını) sildim ve yeni macunu sürüp sokete oturtup kilitledim. CPU fanını takarken şöyle bir şey oldu ki üstünü çizdiğim kablonun 2. siyah kablosu çıktı (o beyaz yerin içinden) ve ben bunu sonradan fark edip geri oturur mu diye düşünüp taktım, şimdi uğraşsam da oradan çıkmıyor. Tüm parçaları ve ellediğim kabloları çıkarıp tekrar taktım, PC'yi toprakladım (PSU düğmesini kapayıp basılı tutarak)

Şu an anakarta elektrik geliyor (ses geliyor piyuv diye) bir an fanlar bir tık dönüyor ve PC açılmamaya devam ediyor. Kulaklığımın ışığı vs. de yanıyor ama PC çalışmıyor.

Şu an BIOS pilini söktüm bekliyorum bir de öyle bakalım.

Ayrıca: RAM'i söküp (ve ekran kartını) sarı yerlerini silgi ile sildim, çünkü onları hafif ıslak bez ile silmiştim ama fayda etmedi.

Sizce ne olmuş olabilir? Çıkan kablo yüzünden mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20220912_220130~2.jpg
    IMG_20220912_220130~2.jpg
    221,9 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20220912_220155.jpg
    IMG_20220912_220155.jpg
    266,2 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20220912_220142.jpg
    IMG_20220912_220142.jpg
    226,9 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20220912_220117.jpg
    IMG_20220912_220117.jpg
    181,2 KB · Görüntüleme: 49
İşimi bitirdim PC'yi kapatıp tüm kabloları söktüm, öncelikleri süpürge ile aldım, sonra fön makinesi (soğuk) tuttum ve çok yüzeysel toz aldım. Sonra önce ekran kartını çıkardım bezle temizledim sonra fanları en son işlemcinin ön yüzünü (termal macun kalıntılarını) sildim ve yeni macunu sürüp sokete oturtup kilitledim. CPU fanını takarken şöyle bir şey oldu ki üstünü çizdiğim kablonun 2. siyah kablosu çıktı (o beyaz yerin içinden) ve ben bunu sonradan fark edip geri oturur mu diye düşünüp taktım, şimdi uğraşsam da oradan çıkmıyor. Tüm parçaları ve ellediğim kabloları çıkarıp tekrar taktım, PC'yi toprakladım (PSU düğmesini kapayıp basılı tutarak)

Şu an anakarta elektrik geliyor (ses geliyor piyuv diye) bir an fanlar bir tık dönüyor ve PC açılmamaya devam ediyor. Kulaklığımın ışığı vs. de yanıyor ama PC çalışmıyor.

Şu an BIOS pilini söktüm bekliyorum bir de öyle bakalım.

Ayrıca: RAM'i söküp (ve ekran kartını) sarı yerlerini silgi ile sildim, çünkü onları hafif ıslak bez ile silmiştim ama fayda etmedi.

Sizce ne olmuş olabilir? Çıkan kablo yüzünden mi?
Yok hocam, onlar çıkar bir sıkıntı olmaz. Geri taktığında kilitlenir bir daha çıkmaz. Ben bilgisayarı temizledikten sonra seninle aynı sorunu yaşıyorum. Pili 30 dakika çıkartıp geri takıyorum düzeliyor.

Birkaç dakika bekleyip takmıştım işe yaramadı , bir de bunu deneyelim hocam
Bende bir kaç dakika bekleyince olmuyordu çıldırmıştım ilk olduğunda bu sorun. Ondan sonra pili çıkardım 30dk gibi bi süre bekledim geri taktım çalıştı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı