Q8300 Tabanlı Sistemi Güncelleme

Osmik41

Megapat
Daha fazla  
5 yıl önce babam eski bilgisayarımı satıp yeni bir sistem topladı. Sadece 2 kere ekran kartı değişti. İlk önce VTX marka 1GB GDDR5 ekran kartı vardı. Ekran bir anda kare kare oluyor ve sonra mavi ekran veriyordu. Bu yüzden geçen sene Asus R7 260X 1GB GDDR5 ekran kartı aldık.

Geçen ay bilgisayar mavi ekran vermeye başlayınca bilgisayarcıya götürdük. Adam ekran kartından dedi garantiye gönderdi. Geçici olarak Sapphire R7 240 taktı. Asus için değiştirmeleri lazım, tamir olmaz dedi. Sizce serviste hangi model ekran kartı ile değiştirebilirler?

Ve bazen oyun oynarken ya da internette dolanırken bilgisayar kendi kendine kapanıyor ve tekrar açılıyor bu neden olabilir? Yorumlarınızı bekliyorum.

Anakartım DDR2 mi DDR3 mü bilmiyorum. Babama sorduğumda DDDR3 diyor, anakartta DDR2 yazıyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

Sistem
  • Anakart: Gigabyte Ep45-ds3lr
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad CPU Q8300 2.50 Ghz
  • Ram:8 gb
  • Ekran kartı: Şimdilik Sapphire r7 240
  • Kasa: Gigabyte Chassis black 420w
  • Windows 7
Parça önerileriniz olursa sevinirim. Belki şimdi alamasam da yakın zamanda alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart DDR 2 destekli, Ekran kartı değişim olursa temin edebilirse servis aynı kart ile değiştirir. Mevcut sisteminizi (ekran kartınızın değiştiğini de düşününce) güncelleme seçeneği pek yok. İşlemci Q9550 veya Q9650 ile değiştirilebilir belki. Bundan sonraki güncelleme bütçenize göre anakart+işlemci+ram birlikte olabilir.

Bence o sistememe yatırım yapma para biriktir o sistemi sat ekranla birlikte kaç ederse burdan arkadaslara de bütcen kacsa mönitorlu sistem toplarsınlar sakın bilgisayarcılara toplatmaya kalkma kötü birşey toplar atar önüne alır parayı burdan arkadaslara sor derim

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı