Q8400 için ekran kartı önerisi

Furkan Uçal

Hectopat
Sistemim:
Gigabyte P41td-3.
2x2 GB DDR3 1333 MHz RAM.
AMD Radeon HD 5570.
Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz.
GTX 950 ekran kartı bu sisteme herhangi bir darboğaz yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim:
Gigabyte P41td-3.
2x2 GB DDR3 1333 MHz RAM.
AMD Radeon HD 5570.
Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz.
GTX 950 ekran kartı bu sisteme herhangi bir darboğaz yapar mı?

Darboğaz illaki yapar ama soğutucuna güveniyorsanız overclock ile büyük bir kısmını kaldırabilirsiniz darboğaz'ın almışken 4+4 8 GB RAM yapın 4 GB artık yetersiz oluyor.

Hocam Q8300 ile HD 7850 2 GB kullandım. 1080P'de darboğazı fazla hissetmedim. 2x4 RAM vardı.

Darboğaz illaki yapar ama soğutucuna güveniyorsanız overclock ile büyük bir kısmını kaldırabilirsiniz darboğaz'ın almışken 4+4 8 GB RAM yapın 4 GB artık yetersiz oluyor.
4+4 yap diyorsunda anakart desteklemiyor ki :(
iyi bir ekran kartı alıp ilerde sistem upgrade yapabileceğim çok fazla pahalı olmayan bir ekran kartı alsam nasıl olur ?
mesela GT 1030 öyle çok iyi oyunlar oynamıyorum zaten lol csgo valorant falan

4+4 yap diyorsunda anakart desteklemiyor ki :(
iyi bir ekran kartı alıp ileride sistem yükseltme yapabileceğim çok fazla pahalı olmayan bir ekran kartı alsam nasıl olur?
Mesela GT 1030 öyle çok iyi oyunlar oynamıyorum zaten LoL CS:GO Valorant falan.

Gerek yok 4 GB RX460 bulabilirsen uyguna onu almanı öneririm çok daha iyi performansı var. Bulamıyorsan OEM 2 GB versiyonu bulabilirsin.
p41 olan anakartların çoğu 8gb destekliyor diye biliyorum ama bu ana kart 4gb veriyormuş

Letgo'da 4 GB RX 460 buldum 450 TL'ye bunu alip şu anlik darbogazli kullansam ve ileride sistem yukseltsem nasil olur? Bir sorum daha var bu RX 460 darbogaza maruz kaldigi icin zarari olur mu?

Zarar geleceğini düşünmem iyi bir soğutucu alıp işlemciye overclock yaparak daboğazdan az da olsa kurtulabilirsiniz. İnternet'te bir sürü video var işlemci ve ekran kartını yazarsanız hangi oyunda ne kadar darboğaz yaptığını görebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı