Çözüldü Q8400 ve GTX 750 Ti PC Anlık FPS Düşüş Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bottleneck

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, oyunlarda FPS aniden düşüyor, 60'lardayken bir anda 1-2 FPS'e düşüyor ve 30 saniye bu şekilde kasıyor. Genelde 20 dakikada bir oluyor. Hatta çok nadir de olsa normal kullanımda da oluyor bu sorun. Bunun dışında, anlık takılmalar da oluyor oyunlarda. Bir video yükleyebilirim görmek isterseniz. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Not: Yeni bir HDD ile denedim sorun çözülmedi. Sisteme 2GB RAM ekledim sorun yine çözülmedi. Sorunu bir türlü çözemedim yardımınıza ihtiyacım var.
@Recep Baltaş @MF @Ali Güngör

Sistem:

Intel Core 2 Quad Q8400 2.66GHz
MSI GTX 750 Ti
4GB DDR3 RAM
230W PSU (Marka belli değil.)

Oyun İçi Değerler:
Fallout 4 720p Medium ayarlar. 20 FPS'in altına düştüğü yer.
CPU %95 GPU %20

xdd.png

HD Tune Sonuçları:

x4.PNG

x5.PNG

Not:Bad Sector yok.

Sıcaklık:
Yükteyken CPU %75'e çıkıyor. GPU ise serin.

X2.PNG

Boştayken Kullanılan Kaynaklar:

X3.PNG

Çözüm
yapılabilecek her şeyi denedin ancak hala bir çözüm bulamadın. 230w markası belli olmayan bir PSU. 750ti az güç tüketen bi ekran kartı ancak yine de sahip olduğun PSU yetmiyor olabilir. resimlerde CPU kullanımı hep yüksekken GPU kullanımı %50 %20.. işlemcin yetersiz kalıyor gibi

ayrıca
bu konuya ilk yazdığımda artık MOD arkadaşlar "yapacağım yerine yapıcam" yazınca bile 1 günlük uzaklaştırma verdiğinden kimsenin sorununa çözüm bulamaz, akıl veremez olduk !

PSU'yu 400W'lık ZM400-LE ile değiştirdim. Değerler normale döndü, takılma sorunu çözüldü. Herkesin yardımı için teşekkürler.
Q8400 750 Ti'ı kanaatimce düzgünce besleyebilecek güçte bir işlemci. Oynadığın oyunda tüm efektleri kısarsan grafik olarak ekran kartın yorulacağı için yük komple işlemcinin üstüne yığılır. Bazı özellikleri açarak ekran kartının da performansını göstermesini sağlayabilirsin ama yine de aşağıya link bırakayım, bir incele.

[Çözüldü] Asus GTX 770 Direct Cu II OC Oyunda Takılmalar

Son düzenleyen: Moderatör:
q8400 750ti ı kanaatimce düzgünce besleyebilecek güçte bir işlemci. oynadığın oyunda tüm efektleri kısarsan grafik olarak ekran kartın yorumlayacağı için yük komple işlemcinin üstüne yığılır. bazı özellikleri açarak ekran kartının da performansını göstermesini sağlayabilirsin ama yine de aşağıya link bırakayım bir incele

[Çözüldü] Asus GTX 770 Direct Cu II OC Oyunda Takılmalar

Hocam ayarları yükselttim hiçbir değişiklik yok FPS düştü sadece. Sizce PSU ile alakası var mıdır?

sss.png

Hiçbir şekilde bu sorunu çözemeyeceğim sanırım.

Son düzenleme:
yapılabilecek her şeyi denedin ancak hala bir çözüm bulamadın. 230w markası belli olmayan bir PSU. 750ti az güç tüketen bi ekran kartı ancak yine de sahip olduğun PSU yetmiyor olabilir. resimlerde CPU kullanımı hep yüksekken GPU kullanımı %50 %20.. işlemcin yetersiz kalıyor gibi

ayrıca
bu konuya ilk yazdığımda artık MOD arkadaşlar "yapacağım yerine yapıcam" yazınca bile 1 günlük uzaklaştırma verdiğinden kimsenin sorununa çözüm bulamaz, akıl veremez olduk !

ayrıca

PSU'yu 400W'lık ZM400-LE ile değiştirdim. Değerler normale döndü, takılma sorunu çözüldü. Herkesin yardımı için teşekkürler.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı