Q8400 Yüksek CPU Kullanımı

Tam tarama sonucu:

tam.PNG

Güncelleme:
Yeni bir HDD ile test ettim sorun devam etmekte. Şu an sisteme 2GB RAM ekledim test ediyorum sonuçları yazacağım. Farklı önerisi olan varsa paylaşsın lütfen. Teşekkürler.

2GB RAM ekleme de fayda etmedi maalesef.

@Recep Baltaş @MF @Silinen üye @_Semih_

Kimsenin fikri yok sanırım.

Yetersiz PSU neden olabilir mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle mevcut HDD bozuk. Onu sökeceksiniz. O sistemde var olduğu sürece takılma olabilir.

Sonrasında PSU ve anakart modelleri nedir?

PSU'yu Zalman'ın 400W'lık modeliyle değiştirdim, aniden gelen 10-20 saniyelik FPS düşüşü sorunu ortadan kalktı. Fakat oyunda takılmalar devam etmekte.
Anakart: G41M-P33 Combo

Kullandığınız HDD'yi internette arattınız mı bilmiyorum ama 5400 RPM dönüş hızına sahip ve günümüzdeki çoğu disk gibi 6 Gbps değil 3 Gbps veriyolu ve 8 MB önbellek kullanıyor. Diskte hata olmasa bile - ki var gibi görünüyor - bir darboğaz durumu mevcut ve takılma görmeniz normal - HDD diğer bileşenlerin hızına yetişemiyor. Basit bir detay belki ama bilgisayar toplarken dikkat edilmesi gereken bir detay. PC toplama değil ise şaşırmam çünkü fiyat düşürmek için bileşen uyumundan feragat edildiğini çok gördüm markalı bilgisayarlarda.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı