Q9400 - GT 1030 sistemde darboğaz nasıl engellenir?

RowIinq

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçılık
Q9400 2.66 GHz.
GT 1030 2 GB GDDR5 O.C
8 GB (4+4) 1333 MHz RAM.
G41MT-S2 rev 1.3
350W PSU.
480 GB Hikvision SSD.
1 TB WD elements taşınabilir HDD.
Sistemim bu, oyunlarda ekran kartı kullanımı %20 civarlarında iken işlemci daima %100 kullanımda. Monitörden ötürü maksimum 1366x768 çözünürlükte ve darboğazın en az olması için grafikleri en yüksek ayarlarda kullanıyorum fakat herhangi bir değişme göremiyorum. İşlemci bakımından yine %100 kullanım ve ekran kartı da maksimum %25 civarında kullanılıyor. İşlemciye O.C yapamıyorum çünkü en ufak verebileceğim voltajda sisteme görüntü gelmiyor. Başka nasıl öneriler sunarsınız? Darboğazı nasıl azaltırım?

FPS'i 60 veya 30 a limitleyebilirsiniz. Bu işlemci kullanımını düşürür.

MSAA kenar yumuşatma köklemeniz de mümkün. Çünkü ekran kartı kullanan bir özellik.

Arka planda işlemci kullanacak şeyleri kapatmak da önemlidir.

Onun dışında işlemci kullanan oyun içi özellikleri de kısmanız mümkün.

Son düzenleme:
İşlemci OC yapabilirsin onun dışında çözünürlük ve grafik arttırarak çözebilirsin.

İşlemci önerin dersen eldekini satıp E5450 alırsın. Onu da M200 gibi bir soğutucu ile 3.3-3.5GHz gibi değerlere çıkarsan da oldukça iyi olur. Onun içinde modlu E5450 bulman ve bisounu modlu BIOS ile değiştirmen gerekmekte.

@RowIinq Bence sistemi ekran kartı ve diskler (PSU idare ederse dursun) hariç komple sat. 2. El AM4 sisteme geç. R3 3100'lü sistem yap. Çek bir tane de B450, 8GB RAM, tamamdır. Eski oyunları çatır çatır oynarsın.

İşlemci OC yapabilirsin onun dışında çözünürlük ve grafik arttırarak çözebilirsin.

İşlemci önerin dersen eldekini satıp E5450 alırsın. Onu da M200 gibi bir soğutucu ile 3.3-3.5GHz gibi değerlere çıkarsan da oldukça iyi olur. Onun içinde modlu E5450 bulman ve bisounu modlu BIOS ile değiştirmen gerekmekte.

Ben 750 Ti ile kullanıyordum 3.5 GHz hayal bu çipsetle. Zaten hayvan gibi ısınıyor, her türlü darboğaz yapıyor. Attığı taş ürküttğü kuşa değmez valla.

Son düzenleme:
Ben 750 Ti ile kullanıyordum 3.5 GHz hayal bu çipsetle. Zaten hayvan gibi ısınıyor, her türlü darboğaz yapıyor. Attığı taş ürküttğü kuşa değmez vallahi.

X5460 kullanıyordum ki E5450'ye göre çok daha fazla ısınan bir arkadaş. 3.6GHz görüyordum M200 vari bir soğutucu ile rahat rahat soğutabiliyordu.

Yüksek değerde yapmak sıkıntı ancak olmuyor değil.

X5460 kullanıyordum ki E5450'ye göre çok daha fazla ısınan bir arkadaş. 3.6GHz görüyordum M200 vari bir soğutucu ile rahat rahat soğutabiliyordu.

Yüksek değerde yapmak sıkıntı ancak olmuyor değil.
Bilmeyen biri için çok zahmetli oluyor. Yapabilirse 3.5 GHz filan darboğaz azalır baya.

Arkadaşımda 1050 ti + Q9400 var gram darboğaz yaşamıyor. Bu neden olabilir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı