Q9400 işlemciye OC yapma

RowIinq

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçılık
Merhaba, 2.66 GHz olan Q9400 işlemcimi O.C ile 3 GHz civarına getirmeyi düşünüyorum. Stok fan kullanıyorum ve boşta ortalama 35-45 derece arasındayken yük esnasında 65 derece, nadiren ise 70 derece oluyor. Anakartım Gigabyte G41MT-S2. ne düşünüyorsunuz? Performans yönünden katkıları ne kadar olabilir. Ayrıca bu işlemi mümkün olduğunca minimum risk ile nasıl yapabilirim?

Merhaba bu işlemcinin pinlerini yakabilir.
Bu videodan izleyin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
! kulaklarınız acımasın xd.

Merhaba bu işlemcinin pinlerini yakabilir.
Bu videodan izleyin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
! kulaklarınız acımasın xd.

Ben öyle çok büyük rakamlara çıkmayacağım. Sadece bir nebze de olsa performansı arttırması umuduyla voltaj verip gücünü arttıracağım. Tahminimce de 2.93 veya 3.00 gibi rakamlara. Ne dersiniz?

özür dillerim geç kaldıgım için bunuda biosdan yapıcaksınız adam diyor ki *istediniz voltajı verin* ve sogutmanız iyi değilse işlemciye hasar verebilir ve bu çok eski bir işlemci yani büyük onarılımayan hatalara sebep olabilir

@Yiğitt35 hocam yardımcı olma şansın var mı? Yazdığım gibi ama çoğu oyunda maksimum 61 62 dereceyi görüyor. Rev 1.3 bu arada. Hangi seviyelere getirebiliriz? Performans sorunlarımı bir nebze de olsa azaltmak istiyorum.

Pek ileri gidemeyeceğinizi söyleyerek başlayayım nasıl yapacağınızı anlatmaya hocam:
1. İlk olarak BIOS'a girin ve DRAM Frequeny ayarını en düşük değere çekin.
2. Sonra CPU configurations kısmında CPU Frequency veya FSB veya BCLK olarak mı bilmiyorum hangi ismiyle geçiyor, bu bahsettiğim ayar sizin işlemcide 333'tür. Siz bunu yavaş yavaş artırıp kaydedip çıkacaksınız. Yavaş yavaş dediğim şu şekilde, 333'ten 340'a çıkardınız sonra ayarları kaydedip çıkın ve masaüstüne gelin.
3. Bu şekilde gidebildiğiniz frekansa kadar gidin, sisteme ekran gelmezse BIOS pilini çıkarın biraz bekledikten sonra yeniden takın ve en son hangi ayarda kapandıysa bir önceki seviyeye çekin ve ister o ayarda voltaj vermeden kullanın ister voltaj vererek yukarı çıkmaya çalışın.
4. Voltaj vermek isterseniz varsa eğer 0.0050mV şeklinde en küçük voltajı vererek başlayın ve FSB artırmaya devam edin. Voltaj işin içine girdiği için sistemin sıcaklıklarını yük altında vs sürekli kontrol edin.

En basit şekliyle RAM frekansını düşür, FSB artır ve test et, yetmezse voltaj artır şeklinde yazabilirim.

Pek ileri gidemeyeceğinizi söyleyerek başlayayım nasıl yapacağınızı anlatmaya hocam:
1. İlk olarak BIOS'a girin ve DRAM Frequeny ayarını en düşük değere çekin.
2. Sonra CPU configurations kısmında CPU Frequency veya FSB veya BCLK olarak mı bilmiyorum hangi ismiyle geçiyor, bu bahsettiğim ayar sizin işlemcide 333'tür. Siz bunu yavaş yavaş artırıp kaydedip çıkacaksınız. Yavaş yavaş dediğim şu şekilde, 333'ten 340'a çıkardınız sonra ayarları kaydedip çıkın ve masaüstüne gelin.
3. Bu şekilde gidebildiğiniz frekansa kadar gidin, sisteme ekran gelmezse BIOS pilini çıkarın biraz bekledikten sonra yeniden takın ve en son hangi ayarda kapandıysa bir önceki seviyeye çekin ve ister o ayarda voltaj vermeden kullanın ister voltaj vererek yukarı çıkmaya çalışın.
4. Voltaj vermek isterseniz varsa eğer 0.0050mV şeklinde en küçük voltajı vererek başlayın ve FSB artırmaya devam edin. Voltaj işin içine girdiği için sistemin sıcaklıklarını yük altında vs sürekli kontrol edin.

En basit şekliyle RAM frekansını düşür, FSB artır ve test et, yetmezse voltaj artır şeklinde yazabilirim.
333 den 340 a çıkarttığımda görüntü gelmemesi ihtimali var mı? çünkü RAM frekansını düşürmeden 340 a çektim ama görüntü gelmemişti.

Ihtimal var, RAM frekansını düşürmek önemli.
1700328044323.png
Hocam OC yapmama rağmen değişen bir şey olmamış gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı