Q9400 ve GTX 1050 darboğaz

TheNew

Decapat
İşlemci: Intel C2Q Q9400
Anakart: Gigabyte P41-ES3G
PSU: RS-460 PCAP-A3 +12V kanalından 324W verdiği söylendi.
Ekran Kartı: GeForce 9600 GSO 512 (1GB)
RAM: 2GB 800 Mhz (x2)

Bu sisteme GTX 1050 takmayı planlıyorum ancak darboğaz oluşturacağını biliyorum. İlerisi için para biriktirip anakart ve işlemcimi de değiştirmek istiyorum. GT 1030 almayı planlıyordum ama ileride diğer parçaları değiştirdiğim zaman elimde iyi bir ekran kartının olması iyi olacak.

Ekran kartını ve bu işlemciyi bir süre kullanmayı planlıyorum bana büyük sıkıntılar çıkarır mı?
Ayrıca PCI 2.0 girişi bulunuyor anakartımda, bir uyumluluk problemi oluşur mu? Ekran kartının ömrünü etkiler veya performansı düşürür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Raminizi 4GB yapıp CPU'nuzu ise X5460 yaparsanız GTX 1050Ti bile kullanabilirsiniz.
RAM'im zaten 4 GB (x2) yazarak onu belirtmek istemiştim. Yeni anakart almak istememin diğer bir sebebi de ram frekansı yani 800 Mhz bana çok düşük bir değer gibi geliyor. Yüksek frekanslarla arasında nasıl bir fark var bilmiyorum. X5460 almayı pek düşünmüyorum artık satılmadığı için ancak fiyatı düşük olduğundan internetten almayı düşünebilirim. Şimdiki işlemcim GTX 1050 ile idare etmemi sağlar mı?

RAM'im zaten 4 GB (x2) yazarak onu belirtmek istemiştim. Yeni anakart almak istememin diğer bir sebebi de ram frekansı yani 800 Mhz bana çok düşük bir değer gibi geliyor. Yüksek frekanslarla arasında nasıl bir fark var bilmiyorum. X5460 almayı pek düşünmüyorum artık satılmadığı için ancak fiyatı düşük olduğundan internetten almayı düşünebilirim. Şimdiki işlemcim GTX 1050 ile idare etmemi sağlar mı?
Ben aliexpress'den X5460 alacağım. Ram MHz düşükse G41 chipsetli combo anakart alınabilir. X5460 sizi rahat götürecektir. Sağlam ve O.C. canavarı bi işlemci.

İşlemci: Intel C2Q Q9400
Anakart: Gigabyte P41-ES3G
PSU: RS-460 PCAP-A3 +12V kanalından 324W verdiği söylendi.
Ekran Kartı: GeForce 9600 GSO 512 (1GB)
RAM: 2GB 800 Mhz (x2)

Bu sisteme GTX 1050 takmayı planlıyorum ancak darboğaz oluşturacağını biliyorum. İlerisi için para biriktirip anakart ve işlemcimi de değiştirmek istiyorum. GT 1030 almayı planlıyordum ama ileride diğer parçaları değiştirdiğim zaman elimde iyi bir ekran kartının olması iyi olacak.

Ekran kartını ve bu işlemciyi bir süre kullanmayı planlıyorum bana büyük sıkıntılar çıkarır mı?
Ayrıca PCI 2.0 girişi bulunuyor anakartımda, bir uyumluluk problemi oluşur mu? Ekran kartının ömrünü etkiler veya performansı düşürür mü?
Bence anakartı, PSU'yu, işlemciyi ve RAM'leri değiştirin. Güncel bir sisteminiz olsun. Ondan sonra ekran kartı ile ilgilenin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı