yigitdepp
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar arkadaşlar bilgisayarım oyun oynarken(LoL, CS:GO, Valorant) ses çıkarıp kapanıyor.
Sistemim:
Isınmadan falan diyecek olursanız açıklama yapma gereği duydum.
Ekran kartı boştayken 60 ° fazlasıyla yüksek biliyorum, devamını okuyun.
İşlemci boştayken 40-45 (işlemcinin gücünü düşürerek kullanıyorum. 1.93GHz olarak Max. %70'ini kullanabiliyor)
Stress testi yaptım ekran kartı 95 ° ye kadar çıktı fakat kapanma olmadı.
İşlemci 59 ° de takıldı azalma artma olmadı (gücünü düşürdüğüm içindir muhtemelen)
LoL oynarken 70-80 °lerde dolaşıyor ekran kartı.
İşlemciyse 50-60 ° aralıklarında.
İşlemciyi kısıtlamadan stress test yaptığımdaysa 81 ° oldu fakat kapanmadı.
Sorunuma gelecek olursak oyun oynarken ses çıkarıp kapanıyor ve bu çok sinir bozucu leaverbuster yedim, lig düştüm. En az kazanacağım 20 maçı kaybettim.
Tek LoL'de değil Valorant'ta da aynı şey oluyor.
Sorunun fan temizliğiyle alakası olmadığını düşünüyorum. Çünkü; her 2 hafta da bir fanlarımı temizlerim.
Termal macun sürünce düzeleceğini de sanmıyorum çünkü stress testinde kapanmazken oyun oynarken kapanıyor.
Hadi diyelim bir termal macun aldım. Sürdüm, dereceler hafif düştü falan derken gaza gelip oyuna girdim kapanacağına yemin edebilirim ama ispatlayamam.
Sistemim:
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9600GT.
- İşlemci: Intel Core 2 Quad CPU Q9550 2.83GHz.
- DDR 2+2+1GB RAM.
- DDR2 anakart kullanmaktayım.
Isınmadan falan diyecek olursanız açıklama yapma gereği duydum.
Ekran kartı boştayken 60 ° fazlasıyla yüksek biliyorum, devamını okuyun.
İşlemci boştayken 40-45 (işlemcinin gücünü düşürerek kullanıyorum. 1.93GHz olarak Max. %70'ini kullanabiliyor)
Stress testi yaptım ekran kartı 95 ° ye kadar çıktı fakat kapanma olmadı.
İşlemci 59 ° de takıldı azalma artma olmadı (gücünü düşürdüğüm içindir muhtemelen)
LoL oynarken 70-80 °lerde dolaşıyor ekran kartı.
İşlemciyse 50-60 ° aralıklarında.
İşlemciyi kısıtlamadan stress test yaptığımdaysa 81 ° oldu fakat kapanmadı.
Sorunuma gelecek olursak oyun oynarken ses çıkarıp kapanıyor ve bu çok sinir bozucu leaverbuster yedim, lig düştüm. En az kazanacağım 20 maçı kaybettim.
Tek LoL'de değil Valorant'ta da aynı şey oluyor.
Sorunun fan temizliğiyle alakası olmadığını düşünüyorum. Çünkü; her 2 hafta da bir fanlarımı temizlerim.
Termal macun sürünce düzeleceğini de sanmıyorum çünkü stress testinde kapanmazken oyun oynarken kapanıyor.
Hadi diyelim bir termal macun aldım. Sürdüm, dereceler hafif düştü falan derken gaza gelip oyuna girdim kapanacağına yemin edebilirim ama ispatlayamam.
Son düzenleyen: Moderatör: