Q9550 sistem için yükseltme önerisi

750 TI-RX460-RX560-RX550-GT 1030 gibi ekran kartlarına bakın.

16 GB RAM yapamazsınız en fazla 8 GB RAM destekliyor anakart.

Düzgün bir 480GB SSD alırsınız. Yapabileceğiniz en mantıklı yükseltme bu olur herhalde.

Ama bence bu kadar masraf yapacaksanız 2.el A320-R3 2200G veya 3200G ve 8 GB 3000MHz bir RAM alın. Seve seve masraf yapacaksınız 1000-1200₺ kadar. Ona o kadar vermektense APU al sonradan yükselt.

Ben de eski anakarta masraf yaptım ve yolun sonunda 2500₺ bir masraf yapmış bulundum. O paraya sistemi yeniledim şimdi ise.

750 TI-RX460-RX560-RX550-GT 1030 gibi ekran kartlarına bakın.

16 GB RAM yapamazsınız en fazla 8 GB RAM destekliyor anakart.

Düzgün bir 480GB SSD alırsınız. Yapabileceğiniz en mantıklı yükseltme bu olur herhalde.

Ama bence bu kadar masraf yapacaksanız 2.el A320-R3 2200G veya 3200G ve 8 GB 3000MHz bir RAM alın. Seve seve masraf yapacaksınız 1000-1200₺ kadar. Ona o kadar vermektense APU al sonradan yükselt.

Şöyle bir RAM buldum 2x4 yapacağım acaba sistemim ile uyumlu mudur?

Şöyle bir RAM buldum 2x4 yapacağım acaba sistemim ile uyumlu mudur?

Bilmiyorum. DDR3'te genel olarak uyumsuzluk olmuyor. En azından bende sorun olmadı.

Benden sana tavsiye uzun zamanda yapacağın masrafı topla bir yerde, anakart+RAM+işlemcini ve ekran kartı sat üzerine para ekle ve APU'ya geçiş yap.

Bilmiyorum. DDR3'te genel olarak uyumsuzluk olmuyor. En azından bende sorun olmadı.

Benden sana tavsiye uzun zamanda yapacağın masrafı topla bir yerde, anakart+RAM+işlemcini ve ekran kartı sat üzerine para ekle ve APU'ya geçiş yap.

İleride zaten üzün süre para biriktirip almayı düşünüyorum ama şu anlık işime yetsin oyunlarda dropu kesmek için 8 GB RAM'e geçmek istiyorum önerdiğiniz sistemime uyumlu bir RAM var mıdır?

İleride zaten üzün süre para biriktirip almayı düşünüyorum ama şu anlık işime yetsin oyunlarda dropu kesmek için 8 GB RAM'e geçmek istiyorum önerdiğiniz sistemime uyumlu bir RAM var mıdır?

Yani sistemle uyumlu nasıl bir RAM istiyorsun bir bilgi vermeden al işte oradan bir şey idarelik istiyorsun.

Ben diyeceğimi dedim.

Anakartınız iyi olsaydı en azından overclock, iyi soğutucu ve gt 1030 ile güzel performans elde edebilirdiniz. (Yanlış anlaşılmasın, anakart kaliteli fakat chipseti daha iyi olsa çok iyi overclock skorları elde edip iyi bir performans elde edebilirdin.) Sana tavsiyem,yeni bir bilgisayar alman. Bu bilgisayarla tam olarak istediğin şeyi hiç bir zaman alamaycaksın. 1 Yıl önce ben de aynı durumdayım ve şu an X570 Anakart Ryzen 5 3600 İşlemcim var, eskiden açtığım konulara bakabilirsin. Ama diyorsan benim yeni bir bilgisayar almam imkansız, o zaman oc bir GT 1030 modeli alıp ramini de 8 yapabilirsin, o zaman en azından rahatlarsın ve performansında da gözle görülür bir artış olur. Eğer çalışmıyorsan ve boş vaktin varsa freelance olarak bu bilgisayarla para kazanıp yeni bir bilgisayar alabilirsin. Tabii ki bütün bunlar tavsiye.

Ve windows 7'ye geçmeni tavsiye ederim, windows 10 böyle bilgisayarlar için uygun değil.

Anakartınız iyi olsaydı en azından overclock, iyi soğutucu ve GT 1030 ile güzel performans elde edebilirdiniz. (yanlış anlaşılmasın, anakart kaliteli fakat chipseti daha iyi olsa çok iyi overclock skorları elde edip iyi bir performans elde edebilirdin.) Sana tavsiyem, yeni bir bilgisayar alman. Bu bilgisayarla tam olarak istediğin şeyi hiçbir zaman alamaycaksın. 1 yıl önce ben de aynı durumdayım ve şu an X570 anakart Ryzen 5 3600 işlemcim var, eskiden açtığım konulara bakabilirsin. Ama diyorsan benim yeni bir bilgisayar almam imkansız, o zaman OC bir GT 1030 modeli alıp RAM'ini de 8 yapabilirsin, o zaman en azından rahatlarsın ve performansında da gözle görülür bir artış olur. Eğer çalışmıyorsan ve boş vaktin varsa freelance olarak bu bilgisayarla para kazanıp yeni bir bilgisayar alabilirsin. Tabii ki bütün bunlar tavsiye.

Ve Windows 7'ye geçmeni tavsiye ederim, Windows 10 böyle bilgisayarlar için uygun değil.

Bence de cepten yüksek miktarda paralar çıkacakken eski sisteme yatırım yapmak mantıksız.

500-700₺ gibi fiyat aralığında 2200G, 800-900₺ gibi bir fiyat aralığında ise 3200G bulunabiliyor. (2.el)
400-600₺ arasında B450M S2H anakart bulunuyor. (2.el)
700-800 civarına 2x8GB kit RAM bulunuyor. (2.el)

2200G kullanılırsa 1700-1800₺, 3200G kullanırsa 1900-2000₺ gibi bir fiyat çıkıyor. RAM çift kanal olmaz 2.el 300'e alırsın veya fırsat ürünü yakalar 0 alırsın fiyat düşee 2200G için olur 1200-1300, 3200G için olur 1400-1500₺

En azından hem ileriye dönük olur hem de piyasada olan çoğu oyunu rahatlıkla oynatır düşük ayarlar olsa bile.

Zaten ekran kartı için cepten kafan 800-900₺ çıkacak.

Ciddi anlamda toplamda yapmış olduğum masraf yeni sisteme geçeceğin masrafı geçiyor.

Ben eski sisteme yatırım yaptım toplamda 2500₺ tuttu. Dedim para var kasa ve PSU alayım, çok ısınıyor fanlara vereceğim paraya sıvı soğutma alayım, şunu geliştireyim etti 2500₺. O kadar masraf yapacağıma aynı paraya iyisinden işlemci+anakart+RAM alabilirdim. Şimdi ise 2500₺ kadar daha masraf yaptım sistemi güncelledim. 500 600 daha fazla ver güncel sisteme geç.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı