Q9650 işlemci alınır mı ?

oguzhabn

Kilopat
Bende H81m-k anakart var ama işlemcim yok maalesef ama ben buna G3258 işlemci takmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar elimde bide G41T M7 anakart var. Buna da Q9650 takmayı düşünüyorum.

Şimdi ise sorumuza gelelim;

Passmark puanı;

G3258 = 3916 puan

Q9650 = 4210 puan

Arkadaşlar sizce hangi işlemciyi almalıyım elimde 2 anakart var ama Q9650 daha ucuz ve ve performanslı ve 4 çekirdekli bir işlemci. G3258 ise 2 çekirdek ve biraz gerisinde kalıyor Q9650'nin.

Not: Bu işlemcilerden hangisi ofis programları, internet gibi işlerde daha iyidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam q9650 daha iyidir. Fiyatı yine biraz pahalı, xeon e5420 8$ a aliexpressten sipariş verebilirsiniz.
Ekran kartınız var mı ona göre işlemciyi yükseletebilirsiniz. Xeon E5450; e5440; x5460 vb.

Hocam q9650 daha iyidir. Fiyatı yine biraz pahalı, xeon e5420 8$ a aliexpressten sipariş verebilirsiniz.
Ekran kartınız var mı ona göre işlemciyi yükseletebilirsiniz. Xeon E5450; e5440; x5460 vb.
Arkadaşın da dediği gibi Xeon serisi işlemci alabilirsiniz ama BIOS güncellemesi yapmanız gerekebilir.

hocam anakartım esc g41t m 7 anakartı güncelledim en son 2011 de çıkan sürüm varmış yaptım yani 1.x diye filan geçiyo diye hatırlıyorum anakartım uyumlumudur sıkıntı çıkarır mı birde söyle bir sorum var xeon e5450 mi yoksa x5450 hangisini önerirsiniz overclock yapılıyormu bu sorularımı cevaplarsanız beni mutlu etmiş olursunu iyi ki varsınız :D :D :D

arkadaşlar yardım eden yok mu ?

Q9650 eski bir işlemci ve 45nm teknolojisine sahip. Eski anakartlarda Kuzey köprüsü bulunuyor. Bu köprü o dönemin işlemcilerinin yapamadığı işlemleri yapıyor ve işlemciye aktarıyordu. Yani zamandan biraz kayıp oluyordu.

G3258 ise 22nm teknolojisine sahip. Bu nm değerleri düştükçe işlemciler daha az ısınıyor. Yani G3258, Q9600'e göre daha az ısınan bir işlemci. Daha az ısındığı için fan gürültüsü daha az. Yani bir ofis için daha iyi. Ayrıca G3258'de artık Kuzey köprüsü yok, bütün işlemler işlemci tarafından yapılıyor.

ve G3258'in anakartları, DDR3 RAM'ler, USB 3.0 arabirimlerini destekliyor. Anakartlar daha güncel. Q9600 işlemciler DDR2 RAM'ler ve USB 2.0 arabirimleri kullanacaksın, bir SSD takmak istesen taktığın SSD ne kadar performanslı olsada ondan en yüksek verimi alamayacaksın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı