Qashqai ABS Fren Mesafesi Uzun Mu?

Teşekkürler. Ben de sizin gibi uzadığını düşünüyorum. Amaç kazık frende yön vermekse benim buna alışmam gerekecek. Fakat şunu söylemeliyim, düz istikamette manuel frende abs den daha kısa mesafede duracağıma inanıyorum.

@TASKINESER Profilin ve yaşın doğruysa benden çok daha fazla tecrüben vardır diye tahmin ediyorum. Arabanın durma mekaniğini anlatmak saçma olur bu yüzden ancak ABS olan bir arabada ayağını frenden çektiysen, lastik hamurların biraz eskiyse, takip mesafesinde reaksiyon süren + durma mesafen yeterli değilse böyle bir şey yaşanmış olabilir.

Kaza anlarında insanların beyin yapısı anıları kaydetmez, tamamen o anki duruma odaklanır. Fark etmeden ayağını frenden çekmiş bile olabilirsin. ABS olan bir arabada durmak isteniyorsa durana kadar ayak pedaldan çekilmez. İdeal asfalt koşullarında maalesef durma mesafesi, ABS olmadan düzgün fren yapabilen birine göre biraz daha uzun olur ona yapacak bir şey yok.

Haklısınız, benim takıldığım düz hatta manuel fren yani tekerlek kilitlemek asfaltta daha daha kısa mesafede durmamı sağlıyor diye düşünüyorum halen.

Tekerlek kilitlemek asfaltta daha daha kısa mesafede durmamı sağlıyor diye düşünüyorum halen.
O zaman da manevra kabiliyetini kaybediyorsun. Kaygan bir yolda ABS ile fren mesafen kısalır, manevra yapmaya devam edersin. Diğerinde avantajlı olunan tek an uygun asfalt şartlarında frenlemek. Çoğu durum için ABS daha avantajlı bundan dolayı.

Bence zor hocam. ABS'siz aracım var yıllardır araba kullanırım ama o panik anında çok zor onu düşünmek yapmak vs...

Birinci ve ikinci paragrafta yazdıklarınız gibi düşünüyorum ben de. Teşekkürler.

@TASKINESER 2015 Qashqai' de durumlar nasıldır bilemiyorum, ancak giriş hatta bazı orta sınıf SUV'lerde fazlasıyla şikayet edilen bir durum fren mesafesi. Genelde SUV'ler, aynı markanın daha küçük hatchback veya sedan araçlarda kullanılan fren mekanizmasını kullanır, ağırlıkları sebebiyle de fren mesafeleri daha uzun olur.

Dediğim gibi 2015 Qashqai'nin frenleri nasıldır bilemiyorum ancak alt-orta sınıf SUV'lerde genel durum bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…