QD İPS vs QD Oled monitörlerin karşılaştırması

bluerr

Hectopat
Makaleler
9
Daha fazla  
Elimde varken kıyaslamak istedim. Fotoğrafta biraz farklılıklar olabilir ama siyahlar haricinde büyük farklar yok. İPS de gri bir filtre varmış gibi gözüküyor. Her iki monitörü de elimden geldiğince kalibrasyon cihazı olmasa da kalibre etmeye çalıştım. İPS monitör stok ayarlarda çok kötüydü. Oled ise stok ayarlarda bile iyiydi. Kameradan ötürü siyahlar İPS de aşırı parlıyor. Gerçekte tabii ki de böyle değil. Siyahların yoğun olduğu fotoğraflarda uçurum gibi fark gözükse de o kadar değil ama yine büyük fark var. Gelelim fotoğraflara.

Soldaki QD oled AW2725DF, sağdaki ise QD İPS G274QPF QD
IMG_3923.jpeg

IMG_3924.jpeg

IMG_3925.jpeg

IMG_3926.jpeg

IMG_3927.jpeg

IMG_3928.jpeg

IMG_3929.jpeg

IMG_3930.jpeg

IMG_3931.jpeg

IMG_3932.jpeg

IMG_3935.jpeg

IMG_3938.jpeg

IMG_3937.jpeg

IMG_3940.jpeg

IMG_3941.jpeg

Son düzenleme:
Elimde varken kıyaslamak istedim. Fotoğrafta biraz farklılıklar olabilir ama siyahlar haricinde büyük farklar yok. IPS de gri bir filtre varmış gibi gözüküyor. Her iki monitörü de elimden geldiğince kalibrasyon cihazı olmasa da kalibre etmeye çalıştım. IPS monitör stok ayarlarda çok kötüydü. OLED ise stok ayarlarda bile iyiydi. Kameradan ötürü siyahlar IPS de aşırı parlıyor. Gerçekte tabii ki de böyle değil. Siyahların yoğun olduğu fotoğraflarda uçurum gibi fark gözükse de o kadar değil ama yine büyük fark var. Gelelim fotoğraflara.

Soldaki QD OLED AW2725DF, sağdaki ise QD IPS G274QPF QD
Eki Görüntüle 2554166
Eki Görüntüle 2554167
Eki Görüntüle 2554168
Eki Görüntüle 2554169
Eki Görüntüle 2554170
Eki Görüntüle 2554171
Eki Görüntüle 2554172
Eki Görüntüle 2554173
Eki Görüntüle 2554174
Eki Görüntüle 2554175
Eki Görüntüle 2554176

Bana IPS panel daha güzel geldi nedense.

OLED, hayat kalitesini artırıyor.
Oled'in en iyi yanı genelde stok ayarlarda fazla hata olmadan iyi gözüküyor. LCD monitörlere ise genelde ayar çekmek lazım. Aksi halde renk gamutu yüksek bile olsa kötü gözükebiliyor. Oled'in bu yanını seviyorum fakat cep yakıyor işte.

Oled'in en iyi yanı genelde stok ayarlarda fazla hata olmadan iyi gözüküyor. LCD monitörlere ise genelde ayar çekmek lazım. Aksi halde renk gamutu yüksek bile olsa kötü gözükebiliyor. Oled'in bu yanını seviyorum fakat cep yakıyor işte.
Yakıyor ama değiyor bence, paranın karşılığı alınıyor. İşim bilgisayar olduğu için devamlı ekrana bakıyorum, OLED'e geçtikten sonra gözlerim rahatladı.

Yakıyor ama değiyor bence, paranın karşılığı alınıyor. İşim bilgisayar olduğu için devamlı ekrana bakıyorum, OLED'e geçtikten sonra gözlerim rahatladı.
Ah birde yansıma sorunu olmasa. Parlak oledler inanılmaz yansıma yapıyor. Gündüz vakti berbat bir durum. Mat kaplama alayım desen onunda kendine göre dezavantajları var.

Fotoğraflama yanlış. İki monitörü de yan yana koyman gerekiyor, ek olarak çekim yaptığın odada hiçbir şekilde ışık olmaması gerekiyor.

Yer yoktu mecbur böyle çektim. Kasadaki RGB ışıklar iki ekrana da gelmiyor bu arada. Zamanında kasanın ışıklarını kapatmıştım ne olur ne olmaz diye hiçbir fark olmadı. Arada mesafe var. Sıvı soğutmanın ve RAM'lerin ışıkları yanıyor yani fanlarda veya ekran kartında ışık yok. Etki etmesi mümkün değil. Oled de siyahlar tam siyah ve görüntü daha kontrastlı gözüküyor. Şu atlı fotoğraftaki gibi mesela.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı