QEMU üzerinde çalışan Windows 7 için sürücü

Garip. İstersen sürücünün daha eski sürümlerini dene, belki o sefer çalışır.
Bu arada exe olanı indir.
1.png

Bu hatayı alıyorum. Daha öncesinde Virtio Serial sürücüsünü aygıt yöneticisinden ISO'nun çıkarılmış olduğu dizini gösterip kurdurtmuş ve bu sorun sürücü az önce bahsettiğim şekilde kurulduktan sonra bu hata çıkmamıştı.

Eki Görüntüle 1329351
Bu hatayı alıyorum. Daha öncesinde virtio serial sürücüsünü aygıt yöneticisinden ISO'nun çıkarılmış olduğu dizini gösterip kurdurtmuş ve bu sorun sürücü az önce bahsettiğim şekilde kurulduktan sonra bu hata çıkmamıştı.
Halihazırda kurduğundan dolayı olabilir. ISO'dan hiç kurmamıştım fakat kaldırılabiliyorsa kaldırıp yeniden dene.

Halihazırda kurduğundan dolayı olabilir. ISO'dan hiç kurmamıştım fakat kaldırılabiliyorsa kaldırıp yeniden dene.
Kaldırıp denediğmde ise bu hatayı alıyorum. Kurulan tüm sürücüleri aygıt yöneticinden de kaldırdım tekrar kurmak için.

İstedi. İzin verdim.
Yönetici olarak CMD'yi açıp şu komutu yaz.
msiexec /i "DriverinTamLokasyonu" /L*V "C:\virtio.log"
Driverin tam lokasyonunu da yazmayı unutma.
C:\driverlokasyonu.msi gibi.
Ondan sonra buraya virtio.logu at.

Edit: Bu MSI olan içinmiş, sonradan fark ettim. Kusura bakmayın. İstersen deneyebilirsin yine de.

Yönetici olarak CMD'yi açıp şu komutu yaz.
msiexec /i "DriverinTamLokasyonu" /L*V "C:\virtio.log"
Driverin tam lokasyonunu da yazmayı unutma.
C:\driverlokasyonu.msi gibi.
Ondan sonra buraya virtio.logu at.

Edit: Bu MSI olan içinmiş, sonradan fark ettim. Kusura bakmayın. İstersen deneyebilirsin yine de.
Bu hata çıktı ancak zaten yanlış baktığınızı söylemiştiniz.
1.png

Çalışacağından emin değilim ama aklıma şu anlık başka bir şey gelmiyor.
Aygıt yöneticisine girin. Görüntü bağdaştırıcıları'na basıp üstten "eylem"e basın. Oradan "eski donanım ekle"ye basın. İlerleyin ve "gelişmiş" olan seçeneği seçin. Ondan sonra bir şey değiştirmeden ileriye basıp "disketi var"a basın. Ondan sonra önceden indirdiğiniz virtio sürücü ISO'sunu bir yere Mount edip "disketten yükle" penceresinde ISOklasörü/qxl/w7/amd64 klasörüne girin ve "tamam" tuşuna basın. Ondan sonra ilerleyin. ISO klasörünü tabiiki değiştirmeyi unutmayın.

Şimdilik VirtualBox ile devam edeceğim. Doğrudan GPU'dan görüntü alma meselesini laptop olduğu için siyah ekran alabilme ihtimalinden dolayı yapmayacağım. Teşekkürler.
Siyah ekran derken ne demek istediğinizi anlamadım. Ben de laptop kullanıyorum, fakat öyle bir sorun yaşamadım.
Yardım edemediysem kusura bakmayın, hiç virt-Manager'dan Windows 7 kurmamıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı