QP hazır sistem gürültü sorunu

Doganmus

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5 gün öne qp.comdan hazır sistem aldım. Monitörümde bugün geldi ve deneme fırsatım oldu.
Monitörüme ölü pixel ve clouding testi uyguladım ve sıkıntı olmadığını gördüm. Fakat aldığım hazır sistem de gürültü problemi var. PSU'dan sinek vızıltısı bir ses çıkıyor.
Ve kasamın önündeki fanlar hızlı döndüğü için çok gürültü yapıyor. Tabi bu dediklerim bilgisayar boştayken gerçekleşiyor. Oyun sırasında fanların gürültüsü olacaktır.
Fakat daha YouTube'da video izlerken arkadan fanların gürültüsü rahatsız ediyor. Bunları nereden hızını azaltacağımı bir türlü bulamadım. PSU'daki sesi de nasıl düzelteceğim bilmiyorum. Daha sistem elime geçeli 2 gün oldu. Geri mi iade etmeliyim PSU'yu? Daha ilk günden böyle ses problemiyle uğraşmak üzücü.
.
Sistemin özelliklerini buraya yazıyorum.
Kasa.
Cooler Master Masterbox MB511 RGB 650W 80+ temperli cam midtower ATX.
İşlemci.
AMD Ryzen 5 3600X 3.8 - 4.4 GHz AM4 işlemci multipack.
Anakart.
MSI B450 Tomahawk Max DDR4 4133 MHz AM4 ATX.
Ekran kartı.
MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB 256 Bit ekran.
RAM.
Corsair Vengeance 16 GB (2x8 GB) 3200MHz DDR4 CL16.
M.2 SSD.
XPG Spectrix S40G RGB 512 GB M.2 SSD 3500/2400 Mbps.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağolun cevabınız için. Şimdiye kadar hiç bilgisayar toplamadığım için bilmiyorum acaba zor bir olay mıdır? BIOS ya da çeşitli programlardan yapabilir miyim? PSU hakkında düşünceniz nedir?
Hayır zor değil. Kasanın arka kapağını açın ve fanlardan 2 kablo çıktığını görüceksiniz. ince olan kablo fan kablosu, kalın olan rgb kablosu. İnce olanları takip et , 3üde molexe bağlı (güç kaynağına yani).
O 3 kabloyu çoklayıcıdan çıkarıp anakartın cha fan portlarına takın.
Aynı kasayı kullanıyorum, güç kaynağında öyle bi sorun yaşamadım. Çok rahatsız etmiyorsa sıkıntı çıkarmaz, ediyosa garantiye gönderebilirsin.

Fana kablo surtuyor olabilir mi? Hazir sistemler, her seyi hazir halde geliyor. Fan devirleri dahil.

Sağolun cevabınız için. Dragon Center adlı uygulamayı indirip modlar arası geçişler yaptım. Sessiz mod dengeli mod gibi. Fakat ön fanlarda yavaşlama ya da hızlanma gibi şeyler olmadı. Kablo sürtüyorsa sesi takır takır gelebilir gibi düşündüm. Sesten anladığıma göre çok hızlı çalışıyor fanlar.

Sağolun cevabınız için. Dragon Center adlı uygulamayı indirip modlar arası geçişler yaptım. Sessiz mod dengeli mod gibi. Fakat ön fanlarda yavaşlama ya da hızlanma gibi şeyler olmadı. Kablo sürtüyorsa sesi takır takır gelebilir gibi düşündüm. Sesten anladığıma göre çok hızlı çalışıyor fanlar.
Fanların güç kaynağına bağlı, bu yüzden hız kontrolü yapamıyorsun. Fanları cha fan portlarına takarsan hız kontrolü mümkün olur.

Hayır zor değil. Kasanın arka kapağını açın ve fanlardan 2 kablo çıktığını görüceksiniz. İnce olan kablo fan kablosu, kalın olan RGB kablosu. İnce olanları takip et, 3üde Molex'e bağlı (güç kaynağına yani).
O 3 kabloyu çoklayıcıdan çıkarıp anakartın cha fan portlarına takın.
Aynı kasayı kullanıyorum, güç kaynağında öyle bir sorun yaşamadım. Çok rahatsız etmiyorsa sıkıntı çıkarmaz, ediyorsa garantiye gönderebilirsin.

Sağolun eğer başka bir yolu yoksa yarın ilk işim bunu yapmak olacak. Böylece programdan yönetebilirim fan devirlerini değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı