Çözüldü Quad Core işlemci 3 çekirdek görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Q6600 işlemci Asus P5PL2 anakart ile kullanıyorum. İşlemci 3 çekirdek görünüyor. Msconfig ile de 3 görünüyor. BIOS ekranında da 3 olarak görünüyor yine.

Çözüm
MSConfig menüsünün resmini atabilir misiniz?

Fotoğrafı atayım hocam. Bu arada kendi sorunumu da çözdüm. Anakart ve işlemciyi birlikte almıştım ben. Aldığım kişi de uzun süre kullandım dedi. Anakartın Quad Core desteğini sorgulamak hiç aklıma gelmedi o yüzden açıkçası. Şimdi baktığımda desteği olmadığını gördüm. Yüksek ihtimal anakart kaynaklı sorun yaşıyorum. Uğraşlarınız ve bilgilendirme için teşekkürler.

Msconfig üzerinden sınırlama yoksa, rehebere bakabilirsiniz.

Msconfig üzerinden en çok 3 çekirdek seçilebiliyor başlıkta söylediğim gibi. Verdiğiniz linkteki rehberde kullanabileceğim başka bilgi göremedim. Teşekkür ederim.

BIOS anakartın en son sürümü olan sürüm 1002 olduğundan güncelleme mevcut değil maalesef. Teşekkürler.

Msconfig menüsünün resmini atabilir misiniz?

MSConfig menüsünün resmini atabilir misiniz?

Fotoğrafı atayım hocam. Bu arada kendi sorunumu da çözdüm. Anakart ve işlemciyi birlikte almıştım ben. Aldığım kişi de uzun süre kullandım dedi. Anakartın Quad Core desteğini sorgulamak hiç aklıma gelmedi o yüzden açıkçası. Şimdi baktığımda desteği olmadığını gördüm. Yüksek ihtimal anakart kaynaklı sorun yaşıyorum. Uğraşlarınız ve bilgilendirme için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemci sayısı yanında bulunan tiki kaldırıp daha sonra tekrar başlatıp deneyin.

Tamamdır o zaman. Hiçbir şekilde gözükmüyorsa, Quad desteği olmayabilir. Zaten destek listesinde de yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…