QuickShell nasıl kurulur?

Merhaba, sisteme bir türlü kurulum yapamadım. Ubuntu, Arch ve KDE Neon denedim fakat bir türlü çalıştıramadım.

Kurulumda en son cava hatası veriyordu ama sayısız hatayla karşılaştım. Sistemi de sildiğim için güncel hata resmini atamıyorum.

Kurulumu nasıl yapabilirim?

Quickshell Arch, Fedora ve Ubuntu/Debian tarafında değil NixOS tarafında aktif olarak geliştiriliyor. Kurulan bağımlılıklar da NixOS'ta olduğu gibi hazır gelmediğinden distrolarda sorun çıkabiliyor. Arch tarafında eğer AUR üzerinden kurmuşsanız gerekli bağımlılıkların dahil edilmemesi yüksek. Arch tarafında Quickshell'i kullanan tema olan Caelistia'yı kurup düzenleyebilirsiniz.

Caelestia teması AUR'da bulunsa da dosyayı düzenlemek için manuel olarak derlemeniz gerek. Diğer (Fedora, Ubuntu/Debian, OpenSUSE) dağıtımlarda şu an kullanıma hazır değil asıl paket. Arch tabanında ise Caelistia-Shell üzerinden edinmeyi deneyebilirsiniz.

İsterseniz önce QT6-base ve QT6-declarative paketlerini kurup deneyin, olmazsa yönergeleri takip edersiniz.

@Maomao Arch üzerinden kurulumu denedim. QT6’ları AUR’dan yüklemiştim. Quickshell ve Caelista kendi github sayfalarından derledim. Cava hatasını da bir şekilde düzelttim ama en son “version 1.0.0” bulunamadı şeklinde bir hata veriyordu. Sonrasında kendi klasöründen kontrol ettiğimde ise shell dışında klasör yoktu fakat açılış için default klasörünü bulmaya çalışıyordu. 4 saat, 3 farklı distro kurduktan sonra vazgeçmiştim. Yarın akşam müsaitim tekrar yönergeleri tek tek kontrol edip yüklemeye çalışayım bakalım ne olacak:)

@MakaveliThe90s kendilerinin dediklerine baktım da AUR'daki paketlerde kırılma olmasının yüksek olduğunu, düzenlemeye kalkışırsanız paketleri yeniden kurmanız gerektiğinden bahsediyorlar. Qml dosyalarını yerine elle yerleştirip öyle kurmayı denersiniz uygulamayı.

Hocam galiba waybar demek istediniz. Quickshell waybar gibi ama gtk yerine qt ile yazılmış. Yani tiling WM'lerde kullanmanız gerek aynı şekilde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı