R 5600 OC ayarları nasıl olmalı?

BIOS ayarlarından anlıyorsan AMD Overclocking'e girip oradan Precision Boost Overdrive sekmesine gir. Precision Boost Overdrive'ı "Advanced" yap. Sonra PPT değerine 120, TDC değerine 90, EDC değerine ise 100 ver. Max CPU clock override +200 yap. Platform thermal throttle limit'i 95 yap. Curve optimizer sekmesine gir All cores seçip sonrasında negative seçip değere 10 ver. Kaydet çık.
Hocam hepsini yapıp SmallFFTs test yaptım yine ve 10 dakikadır devam ediyor. Hata yok ve sıcaklık, voltaj, hız şu şekilde:
Ekran görüntüsü 2022-09-01 100922.png

Anakart ve güçkaynagı saglamsa 6GHz çıkar sıvı sogutma ile.
İkisi de son derece sağlam da işlemci onu veremez bence. Yani ne bileyim epey imkansız geldi.

Hocam hepsini yapıp SmallFFTs test yaptım yine ve 10 dakikadır devam ediyor. Hata yok ve sıcaklık, voltaj, hız şu şekilde:
Eki Görüntüle 1503032

İkisi de son derece sağlam da işlemci onu veremez bence. Yani ne bileyim epey imkansız geldi.
Aradaki farkı görmen için Cinebench ya da cpu-Z tekli çekirdek testi yapsaydın keşke. Şuanda bütün programları kapatıp CPU-Z testi yapar mısın kaç puan alacaksın merak edıyorum?

Anakart ve güçkaynagı saglamsa 6GHz çıkar sıvı sogutma ile.
Çıkmaz.

Aradaki farkı görmen için Cinebench ya da cpu-Z tekli çekirdek testi yapsaydın keşke. Şuanda bütün programları kapatıp CPU-Z testi yapar mısın kaç puan alacaksın merak edıyorum?
@deadfellow

Hocam ekran görüntüsü de vereyim teyit olsun doğru mu test ettim emin değilim.
resim_2022-09-01_103359344.png

Son düzenleme:
Çoklu çekirdekte 5600X'in önündesin şuanda. Tekli çekirdekte ise eşit puan.

Mavi ekran & çökme yaşamıyorsan dediğim ayarları kullanabilirsin.

Eki Görüntüle 1503066
Eki Görüntüle 1503067
Evet hocam onu fark etmiştim. Mavi ekran olmadı testlerde ama yine de oyunda bakmak lazım. Bu ayarların dışında önereceğiniz bir şey var mıdır? Mesela voltaj sabitlemek veya curved ayarında - 15 denemek vs gibi? Son bir not olarak şunu söylemek istiyorum radyatöre pull&push olarak 4 tane Phanteks 14 cm fan taktım. Epey iyi soğutuyor.

Evet hocam onu fark etmiştim. Mavi ekran olmadı testlerde ama yine de oyunda bakmak lazım. Bu ayarların dışında önereceğiniz bir şey var mıdır? Mesela voltaj sabitlemek veya curved ayarında - 15 denemek vs gibi? Son bir not olarak şunu söylemek istiyorum radyatöre pull&push olarak 4 tane Phanteks 14 cm fan taktım. Epey iyi soğutuyor.
Curve optimizer ayarlarını tek tek denemen lazım ve bu çok uzun zaman alıyor. Corecycler programı ile çekirdekleri test edebilirsin. Ama şuan iyi performans veriyorsa hiç uğraşma. RAM OC'u yap bence şuan :).

Micron Rev.E ya da B çiplerin var.

Curve optimizer ayarlarını tek tek denemen lazım ve bu çok uzun zaman alıyor. Corecycler programı ile çekirdekleri test edebilirsin. Ama şuan iyi performans veriyorsa hiç uğraşma. RAM OC'u yap bence şuan :).

Micron Rev.E ya da B çiplerin var.
Ram için konu açmıştım. Bulursam link ekleyeceğim. Orada çipler ekran görüntüsü olarak var.

Hocam link burada. Yardımların için gönülden teşekkür ediyorum. Zaman alıcı olması sorun değil hem işlemcide hem RAM'de güvenli sınırlar içerisinde her türlü denemeyi yaparım yardımcı olmak isterseniz.

BIOS ayarlarından anlıyorsan AMD Overclocking'e girip oradan Precision Boost Overdrive sekmesine gir. Precision Boost Overdrive'ı "Advanced" yap. Sonra PPT değerine 120, TDC değerine 90, EDC değerine ise 100 ver. Max CPU clock override +200 yap. Platform thermal throttle limit'i 95 yap. Curve optimizer sekmesine gir All cores seçip sonrasında negative seçip değere 10 ver. Kaydet çık.
Hocam tekrar merhaba. BIOS update sonrası reset oldu. Ayrıca format da attım ve temiz kurulum yaptım. Dolayısıyla OC ayarları BIOS'tan uçtu. Tekrar yapmak için buradaki ayarları girdim ve teste soktum sistemi. Her şey iyi görünüyor ama MHz değeri daha düşük öncekine göre. Şimdi ekran görüntüsü ekliyorum, size zahmet önceki ekran görüntüsü ile kıyaslayıp olası sebebi bulmama yardım eder misiniz?

Screenshot_20221126_201238_com.discord.jpg

@deadfellow

Son düzenleme:
Merhaba bu dediğiniz ayarları denemek için girdim sonuçlar bu şekilde arkadaşa göre çok daha az voltaj ile puanlarda biraz daha yüksek acaba silikonu felan mı daha iyi? Bu pbo ve curve oclerinde yeniyim o yüzden bilgim yok kusura bakmayın. Eski ryzen 5 3600 kullanıcısı olarak direk sabit voltaj, sabit değer giriyordum. Bunu da öğrenmeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
Merhaba bu dediğiniz ayarları denemek için girdim sonuçlar bu şekilde arkadaşa göre çok daha az voltaj ile puanlarda biraz daha yüksek acaba silikonu felan mı daha iyi? Bu pbo ve curve oclerinde yeniyim o yüzden bilgim yok kusura bakmayın. Eski ryzen 5 3600 kullanıcısı olarak direk sabit voltaj, sabit değer giriyordum. Bunu da öğrenmeye çalışıyorum.

Yani stokta çalışıyor gibi şuanda. Fmax +200 yapmadığın için tekli çekirdeğin 4850'ye boostlanmıyor. Boostlansaydı tekli çekirdek skorun 670 ve üstü olurdu benim imzadaki gibi. İmzamı değiştirmişim.

Ama çoklu çekirdeğin iyi sonuç getirmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani stokta çalışıyor gibi şuanda. Fmax +200 yapmadığın için tekli çekirdeğin 4850'ye boostlanmıyor. Boostlansaydı tekli çekirdek skorun 670 ve üstü olurdu benim imzadaki gibi. İmzamı değiştirmişim.

Hocam bendeki 5600x değil normal 5600 olduğu için +200 ile maks 4650ye çıkabiliyorum.

Sizce bu ayarlar ile devam edeyim mi? Çünkü sıcaklıklar ve voltaj baya az geldi gözüme. Sanırım bu pbo-curve oc ile maks +200 verilebiliyor. Sadece fps oyunları oynuyorum düşük grafiklerde bu arada. O yüzden maks alabileceğim fps ne olursa kârdır render, yayın vb gibi işlerim yok.

@deadfellow kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama müsait olduğunuz da son yazdıklarıma da bakar mısınız? Bu pbo-curve ocden çok anlayan yok o yüzden size sormak istedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı