R3 1200 86 derece normal mi?

emircankara

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Dün sabah bir bilgisayar topladım dün akşam GTA 5'i indirmeyi başlattım şu an inmeye devam ediyor. Tam 1 gün 3 saat oldu CPU sıcaklığı sabahtan beri.
84 - 86 arası oynuyor sizce normal mi? Uzun zamandır açık olduğu için mi sıcaktır?
Sistem özellikleri;
Ryzen 3 1200.
A320M S2H.
RX 550 4G ekran kartı.
High Power 400W 80+ PSU.
8 GB DDR4 2666MHz RAM.
Şimdiden teşekkürler.
1595103298425.png

Son düzenleme:
Hocam bildiğim kadarı ile 84 derece normal değil. Ben bu işlemciyi kullanmadım ama FX 6300 kullanıyorum. Battlefield 1 de 55 dereceyi görüyorum bu değerler saçma bence. Termal macunu yeniden sürmeyi deniyebilirsiniz ya da fan tam oturmuş mu kontrol edin.

Hocam bildiğim kadarı ile 84 derece normal değil. Ben bu işlemciyi kullanmadım ama FX 6300 kullanıyorum. Battlefield 1'de 55 dereceyi görüyorum bu değerler saçma bence. Termal macunu yeniden sürmeyi deniyebilirsiniz ya da fan tam oturmuş mu kontrol edin.

Aslında fanın oturup oturmadığı konusunda şüphem yok değil önce arkadaşın önerdiği programdan sıcaklığa bakacağım eğer değerler doğruysa fanı söküp tekrar takarım.

İşlemci fanının oturup oturmadığına bakın. Fanın dönüp dönmediğine bakın. Virüs taraması yapın. Termal macunu yenileyebilirsiniz. Arkadaki uygulamaları kapatın.

Benim kuzenimde R3 2300X var. Geçen gün stress test yaptım. Kasa pek havadar olmamasına rağmen 72 dereceyi geçmedi. (Saatlerce test açık olmasına rağmen)

İşlemci fanını çıkarıp tekrar takacağım bir de dün topladım sıfırdı bir daha termal macun sürmem gerekirmi söktüğüm için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı