Çözüldü R3 1200 AF GTX 1070 Ti sistem siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Yüksek ihtimal PSU ekran kartını besleyemiyor.

Kartın sıcaklığıda önemli aşırı ısınıyorda olabilir.
Evet memoru temp yok fakat AIDA 64 üzerinden VRM ekledim. Bir şeyler gözüküyor.
Eki Görüntüle 2212669

Ekran kartı sıcaklıkları böyle hotspot 95'i gördü 2-3 dakika sonra kapandı yine.

Tehlikelı sıcaklıklar hocam. Sizin sorunun kaynagı belli oldu. Güzel bir bakım zamanı gelmiş.

Evet memoru temp yok fakat AIDA 64 üzerinden VRM ekledim. Bir şeyler gözüküyor.
Eki Görüntüle 2212669

Ekran kartı sıcaklıkları böyle hotspot 95'i gördü 2-3 dakika sonra kapandı yine.

İlk aşamada kartın ısısını düşürmek lazım, macun yenileyin o şekilde test edin sorun devam ederse diğer seçeneklere bakarız.

Hem hava sıcakkığının artışı hemde ekran kartını kasaya koymam etki etti sanırsam. Kasa kapağını açıp deneyeceğim şimdi.

Ha bir de ekran kartı Armor modeli soğutması zayıf bir model.

Underclock yaparak ısı değerlerini düşürebilir miyiz? Elimde termal macun var ama termal pade girmem gerekirse çok masraflı olur bana.

Hem hava sıcakkığının artışı hem de ekran kartını kasaya koymam etki etti sanırsam. Kasa kapağını açıp deneyeceğim şimdi.

Ha bir de ekran kartı Armor modeli soğutması zayıf bir model.

Underclock yaparak sıcaklık değerlerini düşürebilir miyiz? Elimde termal macun var ama termal pade girmem gerekirse çok masraflı olur bana.

Elinizdeki macun ne? Pad'e gerek yok.

MX4. Ekran kartı fanını %100 alıp kasanın kapağını açtım. Hot spot en fazla 90 dereceyi gördü 11 dakika boyunca sorunsuz test ettim.

Şu an görünürde ısınma sorunu var, önce onu çözmek lazım, MX4 ekran kartı için uygun değil, kısa sürede tekrar artar sıcaklık.

Teşekkür ederim, şimdi kartı temizleyip MX4 sürdüm iki değerde de 10 derece düşüş oldu. En yakın vakitte bu macunu alıp süreceğim.

Kapanma oluyor mu o önemli, MX4 ile test etmiş olursunuz.

Yani sorun sıcaklık mı değil mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı