CachyOS'tan Ubuntu'ya geçilir mi?

wraxos woo

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
@779221 hocam bu arada PC'ye format atacağım CachyOS+Hyprland var bende Ubuntu'ya geçeyim mi ne gibi rahatlıkları var CachyOS+Hyprland'de göre?

@779221 hocam bu arada PC'ye format atacağım CachyOS+Hyprland var bende Ubuntu'ya geçeyim mi ne gibi rahatlıkları var CachyOS+Hyprland'de göre?
Secure Boot ile savaşman gerekmiyor.
1766010877464.png

Ayrıca benim önerdiğim ortak kütüphaneyi kullanırken Steam'in snap sürümünü kurunca normalde NTFS'in desteklemediği bir özellik yüzünden ayar çekmem gerekirken buna gerek kalmamıştı.
Onun haricinde ben görünüşten çok otomasyon ve işlevselliğe odaklandığım için ne kadar tatmin edebilecek cevaplar verebilirim emin değilim.

1766010006098.png

Belki XanMod deneyebilirsin. Açıkçası testler yapmanı tavsiye ederim. Üstüne önceki kurulumunla karşılaştırma yapsan tadından yenmez.
XanMod Secure Boot desteğini bozabilir.

Bir de ne kadar seviyorsun bilmiyorum ama Ubuntu fixed release bir dağıtım.
6 ayda bir sürüm çıkartıyor inciğini cıncığını anlatmama gerek yoktur. Ben şu an 25.10 kullanıyorum.

NVIDIA kullanıyor muydun hatırlamıyorum ama 580 sürücüsü var.
Çoğu noktada baktığımda Arch tabanlı dağıtımlar beta ya da nfb kanalını takip ettiği için benden daha eski bir sürüm kullanıyor olabiliyor.
1766010489909.png

1766010502894.png

1766010529690.png

590'nın çıktığını yeni öğrendim.

1766010953404.png

1766010987626.png

Onun dışında yazılımların uyumluluklarının bana test edilmiş gelmesi kafamda rahatlık sağlıyor.
Bunu kuracam acaba bozar mı diye düşünmek yerine evet'e daha rahat basıyorum.

Bide şu:
1766010847772.png

Bana çok hantal geldi ya beğenmedim.
Ayarladıktan sonra hepsi aynı.

Saatlerce ayarladığım sysctl.conf'u openSUSE'ye de atsam, Ubuntu'ya da atsam aynı sonucu alcam.

Arayüz animasyon hızını kastediyorsan ben eklenti ile hızlandırıyorum.
1766011883397.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ayarladıktan sonra hepsi aynı.

Saatlerce ayarladığım sysctl.conf'u openSUSE'ye de atsam, Ubuntu'ya da atsam aynı sonucu alcam.

Arayüz animasyon hızını kastediyorsan ben eklenti ile hızlandırıyorum.
Eki Görüntüle 2623761
Ubuntu'da Firefox'a tıklıyorsun, arkada Snap mount edilecek de açılacak diye bekliyorsun. CachyOS'ta native paket şak diye geliyor. Bunu hangi konfigürasyonla çözeceğiz hocam?

Ubuntu'da Firefox'a tıklıyorsun, arkada Snap mount edilecek de açılacak diye bekliyorsun. CachyOS'ta native paket şak diye geliyor. Bunu hangi konfigürasyonla çözeceğiz hocam?
O genel olarak ilk açılışta oluyor.

Ona rağmen iki uygulama üstünde denedim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Önemli gelcek olan Steam'dir. İkiside 1 saniye şaşmadı ve 1.32dk sürdü.
Snap kurulumu 00.20'de başladı, 1.52'de bitti. Klasik kurulum ise 2.10'da başladı, 3.42'de bitti.

Tabii harddisk kullansam belki farklı olurdu ama nihayetinde teknolojileri çıkarttıkları gibi bırakmıyorlar.

@779221 By the way, I'm going to format my PC. I have CachyOS+Hyprland. Should I switch to Ubuntu? What are the advantages of Ubuntu compared to CachyOS+Hyprland?

Neden geçiş yapıyorsunuz? Ubuntu'dan başka bir şeye geçmek istedim. Bir makalede CachyOS'u gördüm ve hız odaklı iyi bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorlardı.

Attan inip eşeğe binmek diye buna denir. RL’den ve AUR paketlerinden vazgeçmek için hiçbir sebep yok.

Attan inip eşeğe binmek diye buna denir. RL'den ve AUR paketlerinden vazgeçmek için hiçbir sebep yok.

Güncel kalmak gibi bir derdim yok Arch'ta bile 2 haftada bir güncelleme yapıyorum.

AUR kısmında kararsızım ama @779221 hocam benden çok daha bilgili o Ubuntu kullanıyorsa bir sebebi vardır diye düşündüm anlattı da sağ olsun.

Neden geçiş yapıyorsunuz? Ubuntu'dan başka bir şeye geçmek istedim. Bir makalede CachyOS'u gördüm ve hız odaklı iyi bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorlardı.

Stabillik ve GNOME arayüzü hoşuma gidiyor Hyprland biraz yordu artık eskisi kadar boş vaktim ve hevesim yok güzel görünsün tak çalıştır olsun kafasındayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı