Hardiskte Yatan Adam
Decapat
Selamlar. Ben bundan 4 ay öncesinde gaza gelerek overclock denedim. İşlemcim Ryzen 3 1200. BIOS'tan girip 3.9 GHz'e çıkarmayı denemiştim, başarısız oldum sanırım. Zzz sesi geldi mavi ekran oluştu sonra bilgisayar açıldı ben BIOS'u sıfırladım CMOS'a kısa devre de yaptım pili de çıkarıp taktım BIOS'u da güncelledim bilgisayar eski formatına döndü fakat halen hissedilir bir yavaşlık var. RAM'e de denemiştim XMP kapatıp. İşlemci dengeli modda 1.60 GHz'lere kadar düşüyor şu anda, nihai moda bile alsam 3.1 olan base hızı 2.8'lerde yüksüz halde. FPS oyunlarda normal olsada ms bir hayli fazla. Bu da doğal olarak performansı çok etkiliyor. Bunun bir tedavisi var mı bilen birisi yardım ederse çok sevinirim.
En basit örneği Youtube'dan video izlerken pencereyi tam ekran yapınca 3 saniye sonra ekranın büyümesi. Spotify açınca pencerenin 2-3 saniye içinde kararak açılması vs.
En basit örneği Youtube'dan video izlerken pencereyi tam ekran yapınca 3 saniye sonra ekranın büyümesi. Spotify açınca pencerenin 2-3 saniye içinde kararak açılması vs.
Son düzenleyen: Moderatör: