Scrape
Hectopat
Merhaba sayın arkadaşlarım,
Bilgisayarım ara-sıra (özellikle oyunda) kasılma tuhaf sesler çıkarmaya başladı.
Bilgisayar donmuyor ya da kitlenmiyor. Ama mouse ağır hareket ediyor, ve mouse hareket ettikçe bip bip ses çıkarıyor.
Sadece bip değil bunun yanı sıra cart curt zurt gibi tuhaf seslerde çıkardığı oluyor.
Bir video çektim ve Drive hesabıma koydum. (Burada sadece bip sesi denk gelmiş)
Video: kasilma.mp4
Farkederseniz mouse zor hareket ediyor ve zıplıyor. Altta bir oyun açık ama sistem yarı yükte görebilirsiniz. Sorunu ne anlamadım.
Sistem kısaca;
B450M-S2H.
XPG 3000MHz DDR4 8 GB.
Ryzen 3 1200.
GTX 560 Ti.
SanDisk 120GB SSD.
WD 1TB HDD
Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Öneri ve yardımlarınız için teşekkürler.
Her neyse, durumu güncellemek istedim.
Aslında forumlarda yazılanlara baktığıma göre ilk önce psu ile başlamak gerekiyormuş,
Bende öyle yaptım.
PSU: Hadron HD413 600w (max-725).
Benim PSU kasa türünden dolayı sistemin altında yer alıyor, ve hava alan fan yerinde filtre var.
kasayı kaldırıp altına baktığımda filtrenin tozdan komple dolduğunu, hava akışını sağlamadığını gördüm.
Tabi filtre ve fan önünü temizledim, ama elim değmişken içini de açtım.
Kondansatör ve devrelerde şişme veya bozukluk var mı durumu nasıl diye ama gayet iyi görünüyordu.
içine de biraz hava tutup iç kısmı da iyice temizledim. Monte edip test ettim.
Bip bip sesi ve kasılma geçti.
Ama nadiren de olsa, (oyun açılması, tarayıcı yüklemesi ya da program başlaması gibi)
Ani sistem yüklenmelerinde inceden bi kasıntı ve cızıt dızt gibi kısa bi ses çıkarıyor hala.
PSU'nun içi bayağı temiz olsa da ve sisteme güç yeterli olsa da,
Biraz ucuz bi' mal olduğundan dolayı sorunu bu yapabilir diye düşünüyorum.
Ama tabi emin değilim boşa masrafa da girmek istemiyorum.
PSU'yu test de edemiyorum şuan, avometre'min prob kablosu koptuğu için.
Şimdilik durum budur.
İyi akşamlar.
Bilgisayarım ara-sıra (özellikle oyunda) kasılma tuhaf sesler çıkarmaya başladı.
Bilgisayar donmuyor ya da kitlenmiyor. Ama mouse ağır hareket ediyor, ve mouse hareket ettikçe bip bip ses çıkarıyor.
Sadece bip değil bunun yanı sıra cart curt zurt gibi tuhaf seslerde çıkardığı oluyor.
Bir video çektim ve Drive hesabıma koydum. (Burada sadece bip sesi denk gelmiş)
Video: kasilma.mp4
Farkederseniz mouse zor hareket ediyor ve zıplıyor. Altta bir oyun açık ama sistem yarı yükte görebilirsiniz. Sorunu ne anlamadım.
Sistem kısaca;
B450M-S2H.
XPG 3000MHz DDR4 8 GB.
Ryzen 3 1200.
GTX 560 Ti.
SanDisk 120GB SSD.
WD 1TB HDD
Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Öneri ve yardımlarınız için teşekkürler.
Her neyse, durumu güncellemek istedim.
Aslında forumlarda yazılanlara baktığıma göre ilk önce psu ile başlamak gerekiyormuş,
Bende öyle yaptım.
PSU: Hadron HD413 600w (max-725).
Benim PSU kasa türünden dolayı sistemin altında yer alıyor, ve hava alan fan yerinde filtre var.
kasayı kaldırıp altına baktığımda filtrenin tozdan komple dolduğunu, hava akışını sağlamadığını gördüm.
Tabi filtre ve fan önünü temizledim, ama elim değmişken içini de açtım.
Kondansatör ve devrelerde şişme veya bozukluk var mı durumu nasıl diye ama gayet iyi görünüyordu.
içine de biraz hava tutup iç kısmı da iyice temizledim. Monte edip test ettim.
Bip bip sesi ve kasılma geçti.
Ama nadiren de olsa, (oyun açılması, tarayıcı yüklemesi ya da program başlaması gibi)
Ani sistem yüklenmelerinde inceden bi kasıntı ve cızıt dızt gibi kısa bi ses çıkarıyor hala.
PSU'nun içi bayağı temiz olsa da ve sisteme güç yeterli olsa da,
Biraz ucuz bi' mal olduğundan dolayı sorunu bu yapabilir diye düşünüyorum.
Ama tabi emin değilim boşa masrafa da girmek istemiyorum.
PSU'yu test de edemiyorum şuan, avometre'min prob kablosu koptuğu için.
Şimdilik durum budur.
İyi akşamlar.
Son düzenleme: