R3 1200 termal macun yokken AIDA 64'te 32 derece olması normal mi?

Hocam normal normal olmasına da. Düşük watt çekimi ısınmama olayından sonra verdiği bu FPS'lerin ısındıktan sonra ve 65 watt gibi bir şeyler çekse daha yüksek olmaz mı?

Mantıken evet, daha yüksek olacaktır. Ne yazık ki elinizdeki anakart ile overclock yapamazsınız.

Mantıken evet, daha yüksek olacaktır. Ne yazık ki elinizdeki anakart ile overclock yapamazsınız.

Yapacak bir şey yok. Ekran kartım RX 5500 XT 8 GB. Ryzen 5 5600 söyledim tahmini teslimat 8 Nisan yazıyor. Şimdi bu işlemcide bu sorunu yaşıyorum diğeriyle de aynı sorunu yaşarım diye korkuyorum.

Hocam normal normal olmasınada. Düşük watt çekimi ısınmama olayından sonra verdiği bu FPS'lerin ısındıktan sonra ve 65 watt gibi bir şeyler çekse daha yüksek olmaz mı?

Zaten yanlış bilmiyor isem bu R3 1200'ler iGPU ve Core fail veren R7 ve R5'ler yani silikonları tam olarak kötü değil ondan dolayı zamanında bu işlemciler B450 anakart ile beraber alınıp iyi bir işlemci alınana kadar OC ile kullanılıyordu A320 ile alan herkes bin pişman, ben şahsen almadım ama bu eski PC'yi kuzenimden zor durumda kaldı diye almıştım o A320 ile eşlemiş OC yapamadığım için işlemci güç sarf etmeden çalışıyor.

R5 5600 ile öyle bir sorunun olacağını sanmıyorum.

Zaten yanlış bilmiyor isem bu R3 1200'ler iGPU ve Core fail veren R7 ve R5'ler yani silikonları tam olarak kötü değil ondan dolayı zamanında bu işlemciler B450 anakart ile beraber alınıp iyi bir işlemci alınana kadar OC ile kullanılıyordu A320 ile alan herkes bin pişman, ben şahsen almadım ama bu eski PC'yi kuzenimden zor durumda kaldı diye almıştım o A320 ile eşlemiş OC yapamadığım için işlemci güç sarf etmeden çalışıyor.
Hocam 400 tl ye aldım benim için bir sorun değil nede olsa bayram harçlığı idarelik kullanıyorum bu işlemciyi. Benim sorunum ryzen 5 5600 aldığımda bu sorun devam ederse ne yapacağım bilmiyorum.

Yapacak bir şey yok. Ekran kartım RX 5500 XT 8 GB. Ryzen 5 5600 söyledim tahmini teslimat 8 Nisan yazıyor. Şimdi bu işlemcide bu sorunu yaşıyorum diğeriyle de aynı sorunu yaşarım diye korkuyorum.

Ben de A520M-H anakart ile Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Herhangi bir performans düşüklüğü yaşamadım. Konudaki arkadaşlar bu işlemcinin genel olarak düşük güç çektiğinden bahsetmişler, genel bir problem olabilir.

Bir hata varsa bile ortada işlemciden kaynaklıdır anakart değil ondan dolayı sanmıyorum sıkıntı olacağını 5600 de aynı şey olmaz.

Bende R3 1200'den R5 5600 geçtim anakartta bir güç tüketimi sorunu vs. yokmuş ısılar normal yük altı ısılarına döndü işlemci zorlanınca 72 dereceye tırmanıyor güçsüz GPU'ya rağmen.

1743688645210.png

Ben de A520M-H anakart ile Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Herhangi bir performans düşüklüğü yaşamadım. Konudaki arkadaşlar bu işlemcinin genel olarak düşük güç çektiğinden bahsetmişler, genel bir problem olabilir.

Hocam Ryzen 5 5500 kullanıyordum 5 5600 sipariş ettiğimden sattım. Ryzen 5 5500 de böyle bir problemim yoktu Valorant'ta işlemci 57 65 derece arası geziyor 230 300 arası gidip geliyordu. PUBG'nin berbat optimizasyonunda 70 derece görüyordu 5 5500.

Ryzen 5 5600 aldıktan sonra özellikle de stok fan ile birlikte düşük sıcaklık diye bir probleminiz olmayacağından emin olabilirsiniz.
Önemli olan sıcaklık değil hocam. Performans düşüklüğü yaşamam. Epey de yazana göre ryzen 3 1200 ün GHz boostu 3.4 GHz Normali 3.1 bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı