R3 1200 termal macun yokken AIDA 64'te 32 derece olması normal mi?

Önemli olan sıcaklık değil hocam. Performans düşüklüğü yaşamam. Epey de yazana göre Ryzen 3 1200'ün GHz Boost'u 3.4 GHz normali 3.1 bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Dediğim gibi, giriş seviyesi bir A520 anakart ile Ryzen 5 5600'ün Boost Clock hızı olan 4450 MHz'i rahatlıkla alıyorum.

Dediğim gibi, giriş seviyesi bir A520 anakart ile Ryzen 5 5600'ün Boost clock hızı olan 4450 MHz'i rahatlıkla alıyorum.

Benim de Ryzen 5 5500 ile sorun olmaması beni tedirgin etmiyor. Fakat termal macun olmadan bu sıcaklıklar ve bu performans 400 TL'ye göre çok şaşırtıcı.

Dediğim gibi, giriş seviyesi bir A520 anakart ile Ryzen 5 5600'ün Boost Clock hızı olan 4450 MHz'i rahatlıkla alıyorum.
Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın cs2 deyim aldığım minimum fps 60 ve sıcaklık 50 yi geçmiyor ben anlamadım bu işlemciyi.

Son düzenleme:
Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın CS2 deyim aldığım minimum FPS 60 ve sıcaklık 50'yi geçmiyor ben anlamadım bu işlemciyi.

Ufak bir araştırma ile aynı işlemciyi kullanan insanların da benzer sıcaklık-performans aldığını gördüm. Yani genel bir durum bu, sizin işlemcinizde bir gariplik yok.

Aşağıdaki videoyu 5.13'ten itibaren izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ufak bir araştırma ile aynı işlemciyi kullanan insanların da benzer sıcaklık-performans aldığını gördüm. Yani genel bir durum bu, sizin işlemcinizde bir gariplik yok.

Aşağıdaki videoyu 5.13'ten itibaren izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende termal macun yok :D.

Dediğim gibi, işlemcinin performansı normal. Herhangi bir performans sorunu olmadığı için düşük sıcaklıklar nedeniyle mutlu olmalısınız bence :D.

İçim rahatlıyor fakat bu işlemci 400 TL'ye bir de overclock yapıldı mı çok güzel olur. Gittiğim internet kafede 10 TL'lik masalar 100 150 FPS alıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı