R3 1200 ve RX 580 sistemde FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10

ftlX0

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 580 8 gb + ryzen 5 5500 16 gb 3200 mhz gskill ram (2x8)
RAM
GSKİLL 8 GB RAM
Ekran kartı
RX 580 8 GB
Anakart
ASUS A320M
İşlemci
AMD RYZEN 3 1200
Öncelike selamünaleyküm. Bugün CS:GO oynarken FPS 30-60 arasına düştü bir anda, normalde 200 civarı alırken. Sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve maça yeniden bağlandım. Biraz normal ilerledikten sonra bir daha bu seviyeleri indi. Acaba bilgisayarımda virüs veya bir donanım sorunu mu var? Bunu nasıl anlayabilirim?
Parçalarım:
AMD Ryzen 3 1200, RX 580 8 GB, 8 GB RAM

Darboğaz diyecekler için normalde bu ekran kartıyla 400 geçkin bir şey almam gerekiyor, biliyorum hafif darboğaz. Haliyle 200 civarı alıyorum. Bu yaşadığım anormal bir şeydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS düşüp geri mi çıkıyor yoksa o seviyelerde kalıyor mu? Kalıyorsa ısınma kaynaklı olabilir.

FPS düşüp geri mi çıkıyor yoksa o seviyelerde kalıyor mu? Kalıyorsa ısınma kaynaklı olabilir.

O seviyelerde kalıyor.

Bir bakayım sağ ol. Başka bir işlemci olsa demek istemiştim bu arada. Eksik yazmışım.

RX570 + 1200 AF kullanan arkadaşım 300 civarı alıyor mümkün bence.

Ama bende bir darboğaz söz konusu. İşlemci tam besleyemiyor ekran kartını. Bir para toplayabilsem değiştireceğimde.

RX570 + 1200 AF kullanan arkadaşım 300 civarı alıyor mümkün bence.
400+ mümkün değil. 1200AF de olsa yine 300+ shooting range veya training room olmadığı sürece biraz zor. Bendeki 4/4 i5-7500, OC'lu 1200AF modeliyle aşağı yukarı benzer tekli çekirdek performasına sahip olmasına rağmen 2 v 2 Wingman'da bile bazen 250-300 arası dolanabiliyordu. Aşağıda zamanında aldığım bir test kaydı, incelenebilir:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@zod1ax , arkadaşın işlemcisi AF 12nm olan model değilse durum daha da kötü. AF modeline göre yaklaşık %15-17 civarı bir single core farkı var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…