R3 1200 ve RX 580 sisteme underclock yapma

AlperHD

Femtopat
Daha fazla  
Darboğaz yapan sistemimin ekran kartına underclock yaparsam daha fazla FPS alabilir miyim?
Eğer Performans veya sistem daha stabil çalışacaksa yardım edecek biri var mı?
RX580 4 GB
R3 1200 AF
8 GB 3000MHz
500W PSU
A320-F

Underclock dediğiniz şey: Frekansı düşürür, ısınmayı azaltır, performansı azaltır.

Overclock: Frekans yükseltir, performans artar.
Biliyorum fakat hani darboğaz yapıyorya ekran kartını daha düşük bir ekran kartı gibi gösterip (frekans olarak) bir tık daha fazla fps alırım diye düşündüm çünkü arada düşüyorya baya fps
Underclock dediğiniz şey: Frekansı düşürür, ısınmayı azaltır, performansı azaltır.

Overclock: Frekans yükseltir, performans artar.
Underclock yapmamda yardımcı olabilir misin ?

Biliyorum fakat hani darboğaz yapıyorya ekran kartını daha düşük bir ekran kartı gibi gösterip (frekans olarak) bir tık daha fazla FPS alırım diye düşündüm çünkü arada düşüyorya bayağı FPS.

Frekansı biraz düşürüp darboğazı azaltabilirsiniz belki, emin değilim.
Daha fazla FPS alacağınızın garantisini veremem.

Frekansı biraz düşürüp darboğazı azaltabilirsiniz belki, emin değilim.
Daha fazla FPS alacağınızın garantisini veremem.
Tamam benim amacaım zaten fazla fps almak değil sistemim daha az darboğaz olsun daha rahat olsun yeter.
Bir fark olmaz hatta çok düşürürseniz performans kaybı olur. Performans istiyorsanız işlemcinize overclock yapabilirsiniz.
Anakartım A320-F

FPS artmaz sadece drop sorunu düzelir.
Amacım zaten performansı arttırmak değil mantıken yazdım lütfen 10 kere görüp yazmayın aynı şeyleri amacım sistemi darboğazdan kurtarıp satbil çalıştırmak oyunlarda.
Sistemin daha stabil çalışmasına yardımcı olabilir, bu arada dilenmek gibi olmasın mesajımı çözüm olarak işaretler misiniz :D.

A320 anakart ile Ryzen işlemcilere overclock yapmazsınız zaten.
Biliyorum yapılmadığını zaten yapılsa underclock yapmam instagramım alper00bugra buradan yardımcı olabilir misiniz forumdan zor oluyor biraz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı