R3 1300X fanını R5 1600 AF işlemciye takmak

Atmosferone

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 3 1300X işlemci var bende. Stok 1600 AF alacağım. Benim 1300'deki fanı 1600'e takabilir miyim sorun olur mu? Yeni fan almam gerekir mi?
Bir de bende 1060 6 GB ekran kartı mevcut. Darboğazı azaltır mı yeni işlemciyle? Ne kadar FPS farkı yaşarım bu yeni işlemciyle? Anakartıma takabilir miyim? Bu gibi soruları cevaplayacak bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.
Anakart Prime A320M-E
16 GB RAM 2666MHz.
1060 6 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Takabilirsin ve darboğazı bitirir evet. 1300X 4/4 bir işlemci ve günümüz oyunlarında yetersiz bir yapı bu, 1600 AF hem biraz daha güçlü çekirdeklere sahip hem de 6/12.
Hocam yakında bilgisayarcı vardı gittim sordum bu anakarta ryzen 5 takamazsın yeni alman lazım falan dedi bilgisi mi yok acaba?

Hocam yakında bilgisayarcı vardı gittim sordum bu anakarta Ryzen 5 takamazsın yeni alman lazım falan dedi bilgisi mi yok acaba?

Güncelleme geldiyse takabilirsin fakat Ryzen 3 3100 daha yüksek performans sağlayacaktır. Özellikle oyun oynayan biri iseniz çok daha iyi. Günlük kullanımda da iyidir.

Hocam yakında bilgisayarcı vardı gittim sordum bu anakarta ryzen 5 takamazsın yeni alman lazım falan dedi bilgisi mi yok acaba?

Bilgisi yok ya da sana anakart satmak için ayak yapıyor. "Ryzen 5" tabirini kullanan zır cahildir. BIOS güncellemeni yap sonra üzerine ne istersen onu tak. Ryzen 5800X3D bile takılır.

Düşünsene o anakarta Ryzen 3 3300X takabiliyorsun ama Ryzen 5 1400 takamıyorsun 😂.

Bilgisi yok ya da sana anakart satmak için ayak yapıyor. "Ryzen 5" tabirini kullanan zır cahildir. BIOS güncellemeni yap sonra üzerine ne istersen onu tak. Ryzen 5800X3D bile takılır.

Düşünsene o anakarta Ryzen 3 3300X takabiliyorsun ama Ryzen 5 1400 takamıyorsun 😂.
hocam ryzen 5 5500 takılır mı bu anakarta?

Evet fakat BIOS güncellemeni yapman lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda yorumlarda bazıları bilgisayarım açılmıyor, görüntü gitti falan demiş bu kadar sjkıntılıysa gidip bir bilgisayarcıya yaptırayım

Videoda yorumlarda bazıları bilgisayarım açılmıyor, görüntü gitti falan demiş bu kadar sıkıntılıysa gidip bir bilgisayarcıya yaptırayım.

Sana Ryzen 5 desteklemez diye bilgisayarcı mı? 😂

Hayır sıkıntılı değil, sen yalnızca sana linkini attığım yerdeki BIOS dosyasını indirip USB'ye atıyorsun sonra videoda gösterildiği şekilde yapıyorsun bitiyor. Hatta şimdi bile yap sen oldukça basit.

Sana Ryzen 5 desteklemez diye bilgisayarcı mı? 😂

Hayır sıkıntılı değil, sen yalnızca sana linkini attığım yerdeki BIOS dosyasını indirip USB'ye atıyorsun sonra videoda gösterildiği şekilde yapıyorsun bitiyor. Hatta şimdi bile yap sen oldukça basit.

Hocam Ryzen 5 5500 aldım taktım montajladım görüntü gelmiyor anlamadım. BIOS pil çıkar tak yaptım RAM'leri de aynı şekil. BIOS'u da güncellemiştim zaten

Hocam Ryzen 5 5500 aldım taktım montajladım görüntü gelmiyor anlamadım. BIOS pil çıkar tak yaptım RAM'leri de aynı şekil. BIOS'u da güncellemiştim zaten.

Tamam, bilgisayarı açtığında mouse, klavye ışıkları yanıyor mu? BIOS'u hangi sürüme güncellemiştim hatırlıyor musun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı