R3 1300X - GTX 1650 sistem kendi kendine reset atıyor

axon

Kilopat
Daha fazla  
RAM
8GB 2333MHz
SSD veya HDD modeli
240GB SSD 1TB Seagate HDD
Ekran kartı
GTX1650 SUPER
Anakart
GİGABYTE A320M-sh
İşlemci
Ryzen 3 1300X
Bilgisayar kendi kendine reset atıyor bazen oyuna girdikten sonra, bazen webde dolaşırken, bazen daha başlamadan ama son bir haftadır artık o kadar fazla reset atmaya başladı ki artık bilgisayar açılmadan geri kapanıyordu ve döngüye giriyordu. Şu an açılıyor ama her an gidebiliyor. Browsera giriyorum 10 dakika sonra elektrik gider gelir gibi kasanın ışıkları aniden sönüp bilgisayar tekrar başlıyor. Diğer konulardan okuduğum kadarıyla sorun PSU'dan kaynaklı. Zaten güç kaynağıma çok güvenmiyordum 4 yıllık ve ara sıra çatırdama sesleri geliyor linkini de bırakacağım aşağıya çok da kaliteli bir şey değil sanırım. Yeni PSU sipariş edecektim ama bir an ya sorun PSU'dan değilse tedirginliği oluştu size danışayım dedim çünkü HDD'den de şüphelerim var sizce neden kaynaklı olabilir sorun?

S

Sıcaklık değerlerinizde sıkıntı olabilir. Onları kontrol edin. Sıkıntı yoksa farklı bir PSU ile denemek sizin için garanti olacaktır. Fiyatları oldukça pahalı çünkü.

Sıcaklık değerlerinizde sıkıntı olabilir.

Sıcaklık değerlerinde hiçbir sıkıntı yok hatta ortalama değerlere göre soğuk bile ama şu an bad sector taraması yaptım ve kırmızı noktalar çıktı acaba bundan kaynaklı olabilir mi sorun?

Sıcaklık değerlerinde hiçbir sıkıntı yok hatta ortalama değerlere göre soğuk bile ama şu an bad sector taraması yaptım ve kırmızı noktalar çıktı acaba bundan kaynaklı olabilir mi sorun?

Evet, hard disk kaynaklı sorunlar da yaşıyor olabilirsiniz. PSU almak yerine önce arızalı parçayı tespit ettiğinizden emin olun. Birisinden ödünç disk alarak deneyebilirsiniz isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…