Sağlam bir soğutma istiyorsanız Arctic Liquid Freezer II serisinden bir model daha mantıklı olacaktır.@OnurTAŞ
Hocam tekrar rahatsız edeceğim ama soğutma konusunda kararsız kaldım.
Soğutma için bu şimdi ve ileride yeterli olur mu?
![]()
Corsair H100 RGB 240 mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
Corsair H100 RGB 240 mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Yoksa kasayı Full Tower yapıp bunu mu alayım (mevcut seçtiğimiz kasada bunu takmak için ön fanları çıkarmak zorunda kalacağım sanırım)
Bunları bir süre sonra almayı planlıyorum bütçeden dolayı. İlla RGB olmalarına gerek yok tabii ki
Şimdi kullandığım işlemcinin AMD stok fanı var AM4, ek olarak yazayım dedim
Bir de bunu buldum
Sıvı soğutmada, radyatörlerdeki sıcak havayı dışarı vermek için fanlar içerden-dışarıya şeklinde konumlandırıldığı için ön tarafa koymak diğer bileşenler için eksi soğutma sağlayabilir. Şahsi düşüncem üst taraf daha mantıklı.
4000X kasada ise üst tarafta eğer RAM'ler Low Profile ise 280mm, bellekler yüksek ise 240mm desteği var. Kaldı ki Freezer II'nin radyatörü, H100i'den 11mm daha kalın. Eğer sağlam bir soğutma istiyorsanız dediğiniz gibi full tower bir kasa ile üst tarafa Freezer II'nin 360'lığını takabilirsiniz.
Biraz araştırma yaptım da 170W TDP'li R9 7950X, Asus ROG Ryujin II 360'ta stress testlerinde 95 dereceleri görüyormuş. Sizin alacağınız 7600X ise 85C.
Bütçeniz müsaitse dediğiniz gibi en azından başlangıçta Full Tower üst tarafı 360mm destekli bir kasa ile başlamak ve sonradan Freezer II 360 almak mantıklı. Kasa önerisi yapamayacağım çünkü Full Tower kasalardan bildiğim yok