R3 1300X - RX 570 sistem nasıl yenilenmeli?

Bütçe
15000-20000
@OnurTAŞ
Hocam tekrar rahatsız edeceğim ama soğutma konusunda kararsız kaldım.
Soğutma için bu şimdi ve ileride yeterli olur mu?

Yoksa kasayı Full Tower yapıp bunu mu alayım (mevcut seçtiğimiz kasada bunu takmak için ön fanları çıkarmak zorunda kalacağım sanırım)

Bunları bir süre sonra almayı planlıyorum bütçeden dolayı. İlla RGB olmalarına gerek yok tabii ki

Şimdi kullandığım işlemcinin AMD stok fanı var AM4, ek olarak yazayım dedim 😅

Bir de bunu buldum
Sağlam bir soğutma istiyorsanız Arctic Liquid Freezer II serisinden bir model daha mantıklı olacaktır.

Sıvı soğutmada, radyatörlerdeki sıcak havayı dışarı vermek için fanlar içerden-dışarıya şeklinde konumlandırıldığı için ön tarafa koymak diğer bileşenler için eksi soğutma sağlayabilir. Şahsi düşüncem üst taraf daha mantıklı.

4000X kasada ise üst tarafta eğer RAM'ler Low Profile ise 280mm, bellekler yüksek ise 240mm desteği var. Kaldı ki Freezer II'nin radyatörü, H100i'den 11mm daha kalın. Eğer sağlam bir soğutma istiyorsanız dediğiniz gibi full tower bir kasa ile üst tarafa Freezer II'nin 360'lığını takabilirsiniz.

Biraz araştırma yaptım da 170W TDP'li R9 7950X, Asus ROG Ryujin II 360'ta stress testlerinde 95 dereceleri görüyormuş. Sizin alacağınız 7600X ise 85C.

Bütçeniz müsaitse dediğiniz gibi en azından başlangıçta Full Tower üst tarafı 360mm destekli bir kasa ile başlamak ve sonradan Freezer II 360 almak mantıklı. Kasa önerisi yapamayacağım çünkü Full Tower kasalardan bildiğim yok :)

Sağlam bir soğutma istiyorsanız Arctic Liquid Freezer II serisinden bir model daha mantıklı olacaktır.

Sıvı soğutmada, radyatörlerdeki sıcak havayı dışarı vermek için fanlar içerden-dışarıya şeklinde konumlandırıldığı için ön tarafa koymak diğer bileşenler için eksi soğutma sağlayabilir. Şahsi düşüncem üst taraf daha mantıklı.

4000X kasada ise üst tarafta eğer RAM'ler Low Profile ise 280mm, bellekler yüksek ise 240mm desteği var. Kaldı ki Freezer II'nin radyatörü, H100i'den 11mm daha kalın. Eğer sağlam bir soğutma istiyorsanız dediğiniz gibi full tower bir kasa ile üst tarafa Freezer II'nin 360'lığını takabilirsiniz.

Biraz araştırma yaptım da 170W TDP'li R9 7950X, Asus ROG Ryujin II 360'ta stress testlerinde 95 dereceleri görüyormuş. Sizin alacağınız 7600X ise 85C.

Bütçeniz müsaitse dediğiniz gibi en azından başlangıçta Full Tower üst tarafı 360mm destekli bir kasa ile başlamak ve sonradan Freezer II 360 almak mantıklı. Kasa önerisi yapamayacağım çünkü Full Tower kasalardan bildiğim yok :)
Çok teşekkür ederim hocam tekrardan, kasa toplamak yanında bilgilendirici ve eğitici de oldu cevaplarınız

Ne demek :) İstanbul'daysanız toplamaya yardımcı olabilirim bile :D

Maalesef İstanbul'da değilim hocam emin olun yardımınızı isterdim 😂 Anakartın sy fan 2'sinde bir pin eğik geldi ve kasanın 2. fanı çalışmadı. Anakartı iade edeceğim ama sorunu doğru yerde mi aramışım yoksa problem kasa fanındamı 😂 bu arada söz konusu ön 3'lü fanın ortadaki fanı.
Görsel internetten ama yamuk olan PIN'i işaretledim

Kasa da bu değiştirmeden aldım;

Maalesef İstanbul'da değilim hocam emin olun yardımınızı isterdim 😂 Anakartın sy fan 2'sinde bir pin eğik geldi ve kasanın 2. fanı çalışmadı. Anakartı iade edeceğim ama sorunu doğru yerde mi aramışım yoksa problem kasa fanındamı 😂 bu arada söz konusu ön 3'lü fanın ortadaki fanı.

Kasa da bu değiştirmeden aldım;
İletimi düzenle butonu çıkmadı nedense buradan devam ediyorum.

@OnurTAŞ Hocam sorun anakartta ise bunun yerine başka bir anakart önerebilir misiniz ya da sorun kasa fanında ise başka bir kasa. Mid tower olabilir rgb olsa da olur olmasa da. Baktım ama karar veremedim ben 🤔

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    428,6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
İletimi düzenle butonu çıkmadı nedense buradan devam ediyorum.

@OnurTAŞ Hocam sorun anakartta ise bunun yerine başka bir anakart önerebilir misiniz ya da sorun kasa fanında ise başka bir kasa. Mid tower olabilir rgb olsa da olur olmasa da. Baktım ama karar veremedim ben 🤔
Kasa olarak bunu atabilirim. Üst tarafı 360mm destekliyor üstelik.
Kasanın özellikleri:

Anakart olarak WiFi'sız:
WiFi'lı olanı (+700₺):

Aslında kasanın fanlarını, ister gruplayarak (Intake-Exhaust şeklinde) ya da komple bir girişe çoklayıcı ile indirerek kullanmak daha mantıklı. Tek tek bağlamak mantıksız. Anakartın pini eğik geldi ise tabi değiştirmekte veya iade etmekte yarar var.

Kasa olarak bunu atabilirim. Üst tarafı 360mm destekliyor üstelik.
Kasanın özellikleri:

Anakart olarak Wi-Fi'sız:
Wi-Fi'lı olanı (+700₺):

Aslında kasanın fanlarını, ister gruplayarak (Intake-Exhaust şeklinde) ya da komple bir girişe çoklayıcı ile indirerek kullanmak daha mantıklı. Tek tek bağlamak mantıksız. Anakartın PIN'i eğik geldi ise tabii değiştirmekte veya iade etmekte yarar var.

Kasayı bugün eski bir anakartla test ettim üç fan da çalıştı hocam sorun anakarttaymış dediğimiz gibi. Dediğin gibi hocam çoklayıcı ile kullanmak güzel fikirmiş, yeni önerdiğiniz Wi-Fi'siz anakartla o yöntemi deneyeceğim direk.

@OnurTAŞ
Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Son üründe elime ulaştı ve sistemi şu an sorunsuz kullanıyorum. Elinize, emeğinize ve bilgilerinize sağlık

Sistemi RX570'im le kullanıyorum güzel götürüyor. Ancak elimdeki kartı satıp ekran kartı yükseltmek istersem sizce ne almalıyım? Çok sesli olmaması ve çok ısınmaması ilk tercihlerim olur.

Fiyat aralığı 10-20 bin arası ancak gelecek ay alacağım (fiyatların uçma riskini göze alıyorum imkanlarımdan dolayı)

Son düzenleme:
@OnurTAŞ
Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Son üründe elime ulaştı ve sistemi şu an sorunsuz kullanıyorum. Elinize, emeğinize ve bilgilerinize sağlık

Sistemi RX570'im le kullanıyorum güzel götürüyor. Ancak elimdeki kartı satıp ekran kartı yükseltmek istersem sizce ne almalıyım? Çok sesli olmaması ve çok ısınmaması ilk tercihlerim olur.

Fiyat aralığı 10-20 bin arası ancak gelecek ay alacağım (fiyatların uçma riskini göze alıyorum imkanlarımdan dolayı)
Rica ederim ne demek. Güle güle kullanın. Mobilden giriyorum link veremeyeceğim ama Sinerji bilgisayarda RX 7900 XT var 20400₺'ye.
Olmazsa İncehesap'ta Colorful'un RTX 4070 Ti'ı var. Bunların altında sırasıyla RX 6950XT ve RTX 4070 yer alıyor.

Çoğu modelin sessiz ve serin çalışacağından eminim. Almaya yakın yazarsanız tam net bakabilirim. Şu an telefondayım.

Kasanın modeli neydi tam olarak? Unuttum da :D

Rica ederim ne demek. Güle güle kullanın. Mobilden giriyorum link veremeyeceğim ama Sinerji bilgisayarda RX 7900 XT var 20400₺'ye.
Olmazsa İncehesap'ta Colorful'un RTX 4070 Ti'ı var. Bunların altında sırasıyla RX 6950XT ve RTX 4070 yer alıyor.

Çoğu modelin sessiz ve serin çalışacağından eminim. Almaya yakın yazarsanız tam net bakabilirim. Şu an telefondayım.

Kasanın modeli neydi tam olarak? Unuttum da :D
Kasa

İşlemci

PSU

Normalde seçimden önce alma planım var ama beklediğim para gelirse 🤔

Kasa

İşlemci

PSU

Normalde seçimden önce alma planım var ama beklediğim para gelirse 🤔

Sıvı Soğutma

Bu arada bilgisayar parçalarımı monte ettirdiğim mağazada 12.500 TL'ye RX 6800 teklif ettiler. Belli etmedim ama biraz şüpheyle bakıyorum mining olaylarından dolayı. Nasıl anlayabilirim sağlam bir kart olduğunu hocam, bir fikriniz var mı 🤔

Son düzenleme:
Bu arada bilgisayar parçalarımı monte ettirdiğim mağazada 12.500 TL'ye RX 6800 teklif ettiler. Belli etmedim ama biraz şüpheyle bakıyorum mining olaylarından dolayı. Nasıl anlayabilirim sağlam bir kart olduğunu hocam, bir fikriniz var mı 🤔
En düşük sıfır kart bu. 2. elleri ise 7k'dan başlıyor.
Ben şüpheyle yaklaşırım şahsen. Bahsettiğiniz yeri bilmiyorum ama büyük bir mağaza değilse genellikle 10k'lık ürünü 12-13k'ya satarlar. Ben almazdım şahsen.

Furmark, OCCT gibi stress'e sokan programlar ile ısı testleri yapabilirsiniz. GPU-Z'den kartın BIOS'una bakıp internetteki ile kıyaslayabilirsiniz, stock mu değil mi diye. Fiziksel olarak tozlanmış mı diye bakabilirsiniz. Onun dışında bildiğim kontrol yöntemi yok.

Son düzenleme:
En düşük sıfır kart bu. 2. elleri ise 7K'den başlıyor.
Ben şüpheyle yaklaşırım şahsen. Bahsettiğiniz yeri bilmiyorum ama büyük bir mağaza değilse genellikle 10K'lık ürünü 12-13K'ya satarlar. Ben almazdım şahsen.

FurMark, OCCT gibi Stress'e sokan programlar ile ısı testleri yapabilirsiniz. GPU-Z'den kartın BIOS'una bakıp internetteki ile kıyaslayabilirsiniz, stock mu değil mi diye. Fiziksel olarak tozlanmış mı diye bakabilirsiniz. Onun dışında bildiğim kontrol yöntemi yok.

Anladım hocam, almaktan vazgeçtim. Önerdiğiniz ekran kartlarına bakacağım bütçeyi arttırıp. İade konusunda sıkıntı yapmayan güvenilir yerlerden (Hepsiburada, Amazon vs.) alırım büyük ihtimalle bir ekran kartı. Sayenizde çok şey öğrendim hocam çok sağolun, iyi ki varsınız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı