R3 2200G APU Sistem FPS Düşüşleri

Blackero

Hectopat
Daha fazla  
Sistem:
  • Ryzen 3 2200G,
  • Gigabyte AB350m D3V,
  • Power Boost C013B dahili 500W PSU,
  • Kingston HyperX Fury 2x4 2400 MHz CL15 RAM,
  • WD my Passport Ultra 1TB harici hard disk.

Merhabalar, sistemimi alalı 4 gün oldu. Kendim topladım. Toplarken ve topladıktan sonra olan sorunlar şu şekilde:
  • Anakart BIOS güncel değildi servise gidip F24c BIOS yüklendi. (Anakartın sitesinde en son F23 gözüküyor.)
  • Anakart toplarken işlemci ve soğutucu takıldıktan sonra 50 cm yükseklikten yumuşak bir şekilde halıya düştü.
  • Fanlardan birisini hem anakart fan portuna hemde PSU'ya bağladım. Aynı zamanda bu kablo sata kablosu olarak devam ediyordu ve HDD'e bağladım. Bu yüzden ilk açılışta kablo eridi bende o kabloyu kestim. HDD normalde çalışıyordu bu sanırım bu olaydan sonra bozuldu. Taktığım bilgisayarlar takılıyken donmaya başladı.
  • HDD bozulduğu için Windows'u harici diske kurdum. Şu an Windows to go olarak çalışıyor.
  • İşlemci soğutucuyu önce yamuk taktım sonra düzelttim düzleştiğinden ve iyi taktığımdan eminim.
  • Şu an oyunlarda FPS drop yiyorum işlemci kullanımı 80 90'dan aşağı inmiyor. Dakikada 5 6 kez kullanım 100 oluyor drop yiyorum ve Discord gidiyor.
  • Ne yaptıysam GPU kullanımına bakamadım görev yöneticisinde de %1 gözüküyor.
Aklıma gelen her şeyi denedim. Temiz kurulum yaptım ikinci kez. Ryzen master ile overclock yaptım. RAM'leri 3000 MHz'ye çıkardım fakat hiçbir çözüm bulamadım. Bütün driverlar ve Windows güncel. Bir tane dahi korsan uygulama yok Windows dahil. Sizce sebebi ne olabilir gerçekten pişman oldum aldığıma yardımlarınızı bekliyorum.
@Recep Baltaş @er36po @BilgisayarKurdu @Murat5038 @Mikail Fidan @BERWAR @Asım Demir @Akif @claus

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de ryzen 3 2200g sistem var ama bu dediklerin şaşırtıcı biraz gpu için şu driveri kurmanı öneririm birde Win10-64Bit-Radeon-Software-Adrenalin-Edition-18.10.1-Oct18 aratarak bulabilirsin ramleri de 2133 mhz de çalıştır bakalım birde

• Fanlardan birisini hem anakart fan portuna hemde PSU'ya bağladım. Aynı zamanda bu kablo sata kablosu olarak devam ediyordu ve HDD'e bağladım. Bu yüzden ilk açılışta kablo eridi bende o kabloyu kestim. HDD normalde çalışıyordu bu sanırım bu olaydan sonra bozuldu. Taktığım bilgisayarlar takılıyken donmaya başladı.
bence sorun bu yazdığından kaynaklanıyor olabilir hdd var ve hasarlı ise fps drop bitmez arkadaşında yada birinden boş hdd bulup tekrar deneki sorunu anla işlemci gibi hasas şeylerinden düşmesi ve 50 cm düşmesi bile ufak bi hataya sebep olabilir !!

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00