R3 2200G Düşük Bütçeli APU Sistem Toplama

Kasa hakkında bilgim yok ama sadece hava alması gerekiyor galiba ona dikkat ederek seç zaten overclock yapmazsan Ryzen 3 2200G falan fazla ısınmıyor kolay kolay.
Overclock yapmayı pek düşünmüyorum gerekli soğutmayı pek sağlayabileceğimi sanmıyorum bu arada işlemci Ryzen 3 3200g moderatörler başlığı düzenlerken değiştirmişler galiba.
Overclock yapmayı pek düşünmüyorum gerekli soğutmayı pek sağlayabileceğimi sanmıyorum bu arada işlemci Ryzen 3 3200g moderatörler başlığı düzenlerken değiştirmişler galiba.
Bir de anakart işlemciye göre aşırı kaçar mı sizce?

Benim de bir tavsiyem olacak. Daha önce MSI'dan bir anakart kullanmadım ama Gigabyte A320 anakart tavsiye ederim. Biraz daha donanımlı sanırım ve biraz daha uygun fiyatlı. MSI anakart için çok ısınıyor da diyen duydum.

Belki işlemciyi 2400G'de yapabilirsiniz.

Benim de bir tavsiyem olacak. Daha önce MSI'dan bir anakart kullanmadım ama Gigabyte A320 anakart tavsiye ederim. Biraz daha donanımlı sanırım ve biraz daha uygun fiyatlı. MSI anakart için çok ısınıyor da diyen duydum.

Ben fiyatı düşük olan 3. nesil BIOS güncellemesiyle gelen bir anakart arıyordum bunu buldum.

Aslında Athlon 3000G'li sizin sistemin aynısı benim işimi görür ama bilmiyorum kafam biraz karışmıştı bazı oyunlarda Ryzen 3 3200G ile yarı yarıya performans veriyor ondan vazgeçtim.

İlk başta Gigabyte ana kartlarına bakıyordum ama BIOS güncelleme sıkıntısı var onlarda da. BIOS güncellemesi yapılı diye MSI tercih ettim.

Son düzenleme:
APU sisteme göre RAM'in frekansı biraz düşük kalmaz mı?

RAM'a aşırtma yapabiliyorsun 3200 MHz'e kadar ama ben zaten 2x8'e karar verdim bunu alacağım
.

RAM'a aşırtma yapabiliyorsun 3200 MHz'e kadar ama ben zaten 2x8'e karar verdim bunu alacağım
.
Rame aşırtma yaparsak ekstra fan veya soğutucu gerekiyor mu? İşlemcide gerekiyor da ram de gerekiyor mu bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı