R3 2200G Düşük Bütçeli APU Sistem Toplama

Ben fiyatı düşük olan 3. nesil BIOS güncellemesiyle gelen bir anakart arıyordum bunu buldum.

Benim Teknobiyotik'ten aldığım anakartta, kutusunun üstünde Ryzen 3000 Ready yazıyordu arkadaşlar. Bios sürümü F50, en son sürüm bu. 7 Mayıs'tan beri kullanıyorum.
Aslında Athlon 3000G'li sizin sistemin aynısı benim işimi görür ama bilmiyorum kafam biraz karışmıştı bazı oyunlarda Ryzen 3 3200G ile yarı yarıya performans veriyor ondan vazgeçtim.

Evet bu doğrudur. Ama benimkisi bütçe meselesiydi. Şuanlık memnunum. Gelecekte para biriktirip APU APU takılmayı düşünüyorum. Yada yanına basit GT 1030 ekran kartı takarım ucuza bulursam. 😇

Benim Teknobiyotik'ten aldığım anakartta, kutusunun üstünde Ryzen 3000 ready yazıyordu arkadaşlar. BIOS sürümü F50, en son sürüm bu. 7 Mayıs'tan beri kullanıyorum.

Evet bu doğrudur. Ama benimkisi bütçe meselesiydi. Şu anlık memnunum. Gelecekte para biriktirip APU APU takılmayı düşünüyorum. Ya da yanına basit GT 1030 ekran kartı takarım ucuza bulursam. 😇

GT 1030 Ryzen 3 3200G ile aynı performansı veriyor yaklaşık olarak keşke 200 300 lira daha fazla verip 3200G alsaymıssınız.

GT 1030 Ryzen 3 3200G ile aynı performansı veriyor yaklaşık olarak keşke 200 300 lira daha fazla verip 3200G alsaymıssınız.

%10 daha geride diye okudum netten ama kaynağı bulamıyorum bulursam ekleyeceğim.

Dediğim gibi bütçe meselesiydi. Tam korona günlerinin ortasında, ben işssiz ve parasızken, 4 yıldır kullandığım İntel Atom işlemcili "laptopumsu şey" bozulunca gidip elimdeki paraya geleceğe yönelik bişey almak istedim. PSU, Kasa, Anakart ve kısmen RAM ayarladım geriye işlemciyi seçmek kalmıştı. O da Athlon 3000G'ye kısmet oldu. İncelemem de var, kullanıcı incelemeleri bölümüne bakabilirsiniz. Oyunlarım için gayet yeterli.

Gelecekte yükseltebilirim ama şuanlık beklediğimden de iyi çıktı.

Ayrıca GT1030'u anca ikinci el alırım. 😂

%10 daha geride diye okudum netten ama kaynağı bulamıyorum bulursam ekleyeceğim.

Dediğim gibi bütçe meselesiydi. Tam korona günlerinin ortasında, ben işssiz ve parasızken, 4 yıldır kullandığım Intel atom işlemcili "laptopumsu şey" bozulunca gidip elimdeki paraya geleceğe yönelik bir şey almak istedim. PSU, kasa, anakart ve kısmen RAM ayarladım geriye işlemciyi seçmek kalmıştı. O da Athlon 3000G'ye kısmet oldu. İncelemem de var, kullanıcı incelemeleri bölümüne bakabilirsiniz? Oyunlarım için gayet yeterli.

Gelecekte yükseltebilirim ama şu anlık beklediğimden de iyi çıktı.

Oynadıgınız oyunları ögrenebilir miyim? Ben LOL CS:GO Valorant ETS 2 tarzı oynuyorum Ryzen 3 3200G kat kat karşılıyor benim istegimi 3000G arasında 300 TL gibi bir fark var ama performansına güvenemiyorum.

Athlon 3000G rekabetçi oyunlar için değil. Onu baştan söyleyeyim. LOL ve CS:GO performansından eminim de Valorant'ı bilemeyeceğim.

Burada incelemem ve incelememin içinde güvendiğim Youtube kanalları ile kendi çektiğim videolar mevcut. Depolamamı genişletirsem GTA 5 incelemesiyle güncelleyeceğim de.

Tavsiyem 3200G'ye pek gerek yok 2200G yada 2400G işinizi görecektir. Özellikle 2200G uygun olacaktır fiyat açısından da.

Athlon 3000G rekabetçi oyunlar için değil. Onu baştan söyleyeyim. LOL ve CS:GO performansından eminim de Valorant'ı bilemeyeceğim.

Burada incelemem ve incelememin içinde güvendiğim YouTube kanalları ile kendi çektiğim videolar mevcut. Depolamamı genişletirsem GTA 5 incelemesiyle güncelleyeceğim de.

Tavsiyem 3200G'ye pek gerek yok 2200G ya da 2400G işinizi görecektir. Özellikle 2200G uygun olacaktır fiyat açısından da.

2200G arasında 30 40 lira fiyat farkı var 2400G ile 350 lira.

30-40 TL, 30-40 TL demektir. APU sistemlerin esas amacının bütçe olduğunu düşünürsek söylediğiniz 3 oyun için 2200G'yi önerirdim.

link
Gerçi şimdi farkettim. Youtube'de benim işlemcinin bir alt modeli olan Athlon 200GE ile Valorant'ı 720P oynayanlar var. Ancak daha yüksek çözünürlülük ve daha geniş oyun seçenekleri için 2200G ve üstü APU'lar tercih edilmeli.

30-40 TL, 30-40 TL demektir. APU sistemlerin esas amacının bütçe olduğunu düşünürsek söylediğiniz 3 oyun için 2200G'yi önerirdim.

link
Gerçi şimdi fark ettim. YouTube'da benim işlemcinin bir alt modeli olan Athlon 200GE ile Valorant'ı 720P oynayanlar var. Ancak daha yüksek çözünürlülük ve daha geniş oyun seçenekleri için 2200G ve üstü APU'lar tercih edilmeli.

Psunuza çok para vermissiniz galiba 400 küsür lira gözüküyor.

link
Gerçi şimdi farkettim. Youtube'de benim işlemcinin bir alt modeli olan Athlon 200GE ile Valorant'ı 720P oynayanlar var. Ancak daha yüksek çözünürlülük ve daha geniş oyun seçenekleri için 2200G ve üstü APU'lar tercih edilmeli.
Benim topladığım sistemde en çok zorlandığım kısım ram seçmekti. Önerebileceğiniz ram var mı? Frekansı düşük olmayan. Bir de Ryzen 3 3200g nin testlerine baktığımda gayet olumlu performanslar vardı. Ryzen 2200g ye bakmadım. Aralarında ne kadar fark olur bilemem.

Benim topladığım sistemde en çok zorlandığım kısım RAM seçmekti. Önerebileceğiniz RAM var mı? Frekansı düşük olmayan. Bir de Ryzen 3 3200G'nin testlerine baktığımda gayet olumlu performanslar vardı. Ryzen 2200G'ye bakmadım. Aralarında ne kadar fark olur bilemem.

2x8 mi arıyorsunuz 2x4 mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı