R3 2200G PC bir anda donuyor

Ege kamalı

Centipat
Selamlar PC herhangı bır zamanda Google, Windows, oyun, Spotify fark etmeden bır anda ekran donuyor. FPS 2'ye dusuyor 5-10SANIYE bazen 10-20 sanıye arası hıcbırseye basılamıyor mouseu arada hareket ettirebiliyorum. 5-10 sanıye gectıkten sonra ekrana kaldıgım yerden devam edıyor dondugu zamanda bıyerlere bastıysam bır anda bastıgım her şey acılıyor PC'yi 2019 Eylül ayında İncehesap'tan toplamıştım.
Özellikler.
İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G 3.50GHz.
RAM: 8 GB HyperX DDR4 RAM.
Ekran kartı: ASUS Radeon RX 580 4 GB.
Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 5.
SSD James Donkey 240GB 520/500mbs SSD.
1TB HDD 7200RPM.
Anakart: ASUS Prime B450 PLUS.
:)

Bir çok sebebi olabilir. Darboğaz veya SSD ile ilgili sorun olabilir, PSU beslemesiyle ilgili olabilir veya SATA kablosu gibi çok basit bir şey de olabilir. 2019'da topladığınızı söylemişsiniz bu sorun yeni başlayan bir sorun ise daha önceden yok ise yazılımsal da olabilir.

Arkaplanda ve başlangıçta çalışan uygulamaları kontrol edin gereksiz olanları kaldırın veya kapatın.

BIOS'la ilgili işlem yapabilecekseniz (bilgi sahibi değilseniz uğraşmayın.) BIOS güncelleyip ayarlarınızı defaulta çektikten sonra sisteminizin çalışması için gerekli ayarları tekrardan yapıp kaydedin.

SSD Health Check yapın. Sorun var mı bakın.

PSU özelliklerini göremedim. PSU voltajı dengesiz verebiliyor da olabilir.

Darboğaz yaşıyorsunuz üstüne bellek de yetmezse gayet normal, oyundayken istatistikleri paylaşın.

Çoğunlukla CS'de orta ayarlarda 120 -200 FPS arası alıyorum. Bellek olarak da 240 GB SSD, 1TB harddisk var. Bellek konusunda sıkıntı yoktur diye düşündüm ama olabilirde eğer darboğaz var ise nasıl çözeceğim?
Bir çok sebebi olabilir. Darboğaz veya SSD ile ilgili sorun olabilir, PSU beslemesiyle ilgili olabilir veya SATA kablosu gibi çok basit bir şey de olabilir. 2019'da topladığınızı söylemişsiniz bu sorun yeni başlayan bir sorun ise daha önceden yok ise yazılımsal da olabilir.

Arkaplanda ve başlangıçta çalışan uygulamaları kontrol edin gereksiz olanları kaldırın veya kapatın.

BIOS'la ilgili işlem yapabilecekseniz (bilgi sahibi değilseniz uğraşmayın.) BIOS güncelleyip ayarlarınızı defaulta çektikten sonra sisteminizin çalışması için gerekli ayarları tekrardan yapıp kaydedin.

SSD health check yapın. Sorun var mı bakın.

PSU özelliklerini göremedim. PSU voltajı dengesiz verebiliyor da olabilir.

Tamamdır yapıyım teşekkürler.
Darboğaz yaşıyorsunuz üstüne bellek de yetmezse gayet normal, oyundayken istatistikleri paylaşın.

cs.PNG

Dosya Ekleri

• 20200521190214_1.jpg
    20200521190214_1.jpg
    265,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Darboğazı çözmenizin fazla yolu yok ya işlemciyi yükselteceksiniz ya da ekran kartını düşüreceksiniz.
Isı değerlerini de paylaşır mısınız?
Ekran kartı ve işlemcinin oyundaki kullanım oranı da dahil olarak MSI afterburner kullanın ve ekran görüntüsü alıp burda paylaşın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı