R3 2200G RX 460 sistemde AC: Syndicate VRAM miktarı aşılırsa sorun olur mu?

ezuer

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: Kingston HyperX Fury 1x16 GB
Anakart: Gigabyte A320M-H
PSU: NZXT C550
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1 TB
SSD2: Patriot P210 256 GB
HDD: Seagate Barracuda 1 TB
İşlemci: Ryzen 3 2200G
Ekran Kartı: RX 460
RAM: 16 GB

Oyunu yüksek ayarlarda akıcı oynayabiliyorum fakat VRAM aşıldığı gösteriliyor. Sorun yaratır mı? Yoksa bu oyunun hatası mı? Garip geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun RAM kullanımı ayrı bir durum.

Ben onu demiyorum. Oyun normalde 9 GB RAM kullanıyor diyelim ekran kartının VRAM yetmediği an oyun bu sefer VRAM'in yetmediği noktalarda RAM'den gereğinden fazla almaya çalışacak. Yani normalde 9 GB RAM kullanan oyun 12-13 GB RAM kullanmaya başlayacak. Oyunun optimizasyonuna bağlı bir durum bu.
Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
Hocam benim gördüğüm kadarıyla harici ekran kartı da RAM'den alıyor. VRAM yetmediği zamanlar RAM kullanımının yükseldiğini gördüm. Hem kendi bilgisayarımda, hem Youtube videolarında. VRAM yetmeyen bu arkadaşın videoda 16 GB RAM de yetmemiş.

Elbette optimizasyon olarak farklı oyunlar var. İşlemci sömüren, RAM'i de sömürebilir. Fakat harici GPU RAM'den almaz. Bunlar farklı bir durum. Sistem bir tür darboğaza düşebilir. Bunu ekran kartı çekmiyor. Zaten yapamaz da. Ekran kartlarında GDDR6X bellek bile var. En kral anakartta ise DDR5 RAM var. Bunu diyen üretici bile yok. Bir İGPU için RAM verilebilir ama ekran kartına dokunulamaz.

Şöyle düşünün burayı bir sürü kişi ziyaret ediyor ve RAM'den alır dedik. Adam da gidip 4 GB VRAM olan ekran kartı ve 32 GB RAM olan sistem topladı. Sonra hüzün ve tekrar konu açtı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0.50 ve 4.04. dakikalardaki droplardan sonra RAM kullanimindaki ani artisi cok rahat görebilirsiniz.

2-3. Dk'da Texture'yi Medium'e aldığı için RAM kullanımını aniden 6 GB seviyelerine indiği görülüyor. Harici GPU zaten RAM'den almıyor oyunu gerektiğinden fazla yere RAM'i almaya zorluyor. Konuyu uzatılacak fazla bir şey yok.

Şöyle düşünün burayı bir sürü kişi ziyaret ediyor ve RAM'den alır dedik. Adam da gidip 4 GB VRAM olan ekran kartı ve 32 GB RAM olan sistem topladı. Sonra hüzün ve tekrar konu açtı.

Hocam kimse böyle bir seyi savunmadi burada ben zaten performans kaybinin RAM'in VRAM kadar hizli olmadigindan kaynaklandigini belirttim.

İfade VRAM yetmediğinde sistem RAM'e yüklenebilir falan olsaydı daha doğru olurdu. VRAM yetmediği zaman RAM'den alır deyince ekran kartı alır havası oluşuyor.

Bende bu yanlış anlaşılmayı önlemek için harici GPU'nun RAM'inin almadığını ve oyunun gereğinden RAM'ini aldığını belirttim.
Sizin ne demek istediğinizi anladım. Galiba siz de beni anladınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…