RDR2 VRAM aşırtma yapılırsa sorun olur mu?

İşletim sistemi
Windows 10

Cristo20

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar benim kartım GTX780 3GB RDR2 oynuyorum. Texture ayarını Ultra'ya çekemiyorum en fazla high ve 2.8 GB VRAM kullanımı oluyor. Bir arkadaştan öğrendiğim üzere belgelerim RDR2 ayar dosyalarından bir dosyayı not defteri olarak açarak high yazan yere Ultra yazıp yükseltebilirmişim. Bu bir sorun yaratır mı kart açısından?

Bellek yetersizliğinden arada droplanmalar olabilir.

Şu videoyu bir izle. RDR 2 için en iyi optimum ayarları içeriyor. Videonun sonlarına doğru tüm ayar listesini veriyor. Ben bu şekilde kullanıyorum, ultra ile arasında görsel fark sıfır denilebilecek kadar az.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@Burak52TR bu ayarlar kraldır 5500 XT 8 GB ile 60 FPS oynatmıştı.
Kendi yaptığım ayarlar daha kraldı yanlış anlaşılmasın 5500XT ile güzel çalışıyor o ayarlar ama o ayarlarla kendi yaptığım ayarlar arasında neredeyse 10-15 FPS'lik bir fark vardı en son, hatta üstüne grafik kalitesi olarak bir tık daha iyiydi benimki desem yalan olmaz. Yakın zamanda benchmark testini atar YT'a her ikisini de HW Unboxed & Optimal Settings şeklinde yüklerim. Kıyaslamalı olarak daha net belli olur diye düşünüyorum :)

@Cristo20 VRAM sınırını aşmanızı önermem, o gösterilen değer aslında minimum tavsiye edilen değer, bende yanlış hatırlamıyorsam o kısım 3.8/4 GB civarı olmasına rağmen oyun içi 5.5 GB'lara kadar VRAM kullanımı söz konusu olmuştu. Manuel yolla yine çekersiniz ultraya tabii ama arkadaşın da belirttiği gibi bellek yetersizliği sebebiyle rahatsız edici dropların girmesi olası.

Son düzenleme:
Bellek yetersizliğinden arada droplanmalar olabilir.

Şu videoyu bir izle. RDR 2 için en iyi optimum ayarları içeriyor. Videonun sonlarına doğru tüm ayar listesini veriyor. Ben bu şekilde kullanıyorum, Ultra ile arasında görsel fark sıfır denilebilecek kadar az.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler hocam eve dönünce deneyip sonucu yazarım buraya.

Kendi yaptığım ayarlar daha kraldı yanlış anlaşılmasın 5500XT ile güzel çalışıyor o ayarlar ama o ayarlarla kendi yaptığım ayarlar arasında neredeyse 10-15 FPS'lik bir fark vardı en son, hatta üstüne grafik kalitesi olarak bir tık daha iyiydi benimki desem yalan olmaz. Yakın zamanda benchmark testini atar Yt'a her ikisini de hw unboxed & optimal settings şeklinde yüklerim. Kıyaslamalı olarak daha net belli olur diye düşünüyorum :)

@Cristo20 VRAM sınırını aşmanızı önermem, o gösterilen değer aslında minimum tavsiye edilen değer, bende yanlış hatırlamıyorsam o kısım 3.8/4 GB civarı olmasına rağmen oyun içi 5.5 GB'lara kadar VRAM kullanımı söz konusu olmuştu. Manuel yolla yine çekersiniz Ultra'ya tabii ama arkadaşın da belirttiği gibi bellek yetersizliği sebebiyle rahatsız edici dropların girmesi olası.

Bende kendime göre ayar yaptım hatta NVIDIA'dan renk filtrelemesi yaptım çok çok daha iyi oldu ama Ultra'da nasıl olur diye merak ediyordum highla arasında aşırı fark olmuyormuş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı