R3 2200G Stok Soğutucu ile Overclock

Daha fazla  
Yeni toplayacağım bilgisayar özellikleri;

Asus Prime B450M-K
Ryzen 3 2200G stok soğutucu ile
16 GB 3000 MHz RAM
600W Power Supply
Ekran Kartı yok APU'dan görüntü alınacak.

Bu sistemle birlikte overclock yapmak istiyorum.

İşlemci 3.5 GHz'den 3.7 GHz'e kadar AMD desteği var. 3.7 GHz için AMD stok fan iş yapar mı?

Ve ya daha fazla overclock istersem neleri değiştirmem gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben stok soğutucu ile 3.9 GHz kullanıyorum kasamın berbat soğutmasına rağmen. Hatta fanım yok. :D 3.9 GHz'e kadar stok soğutucu ile çıkarsınız. Üstü için kasanızın soğutma performansı önemli. Ayrıca işlemcinizin silikon kalitesi de önemli. Belki 3.8 GHz bile olmayabilir belki 4.2 GHz olabilir. Deneyerek bulacaksınız. Daha üst seviye overclock için sağlam anakart ve daha güçlü soğutucu lazım.

Ben stok soğutucu ile 3.9 GHz kullanıyorum kasamın berbat soğutmasına rağmen. Hatta fanım yok. :D 3.9 GHz'e kadar stok soğutucu ile çıkarsınız. Üstü için kasanızın soğutma performansı önemli. Ayrıca işlemcinizin silikon kalitesi de önemli. Belki 3.8 GHz bile olmayabilir belki 4.2 GHz olabilir. Deneyerek bulacaksınız. Daha üst seviye overclock için sağlam anakart ve daha güçlü soğutucu lazım.

Peki nasıl bir termal macun ve ya hangi marka bir termal macun kullanmalıyım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı