R3 2200G turbo frekans için anakart değişmeye değer mi?

Hiperbor

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şöyle bir ikilemde kaldım. Benim işlemcim Ryzen 3 2200G APU, 3.5 GHz'i temel frekans hızı fakat ben sistemi bütçeme uygun toplayabilmek için anakartı Boost yapmayan bir model aldım. Normalde bu işlemci 3.7 GHz'ye çıkıyormuş chipseti yüksek anakartlarda. Bu aradaki 0.2 fark bana çok bir şey kaybettirir mi? Anakartı illaki yükseltmem gerekli midir? Turbo frekans işlemci için elzem midir? Teşekkürler cevaplarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yanlış anlaşıldım sanırım. Sistem APU Sistem. Işlemci turbo frekansı 3.7 ama ben 3.5 de kullanmak zorundayim. Bu aradaki fark bana oyunlarda kaç fps kaybettirir?
Hissetmezsiniz bile oyunlarda. Ama işlemci zaten 3.7 ye çıkabilir o Anakart ile, sorun olmaz yani. Neden 3.5 kullanmak zorunda kalıyorsunuz?

Hayir hocam a 320 chipset olduğu için anakart 3.7 ye oc yapamayacagimi söylediler.
OC yapamazsınız tamam da boost yapılmayacağı söylenmedi. Boost işlemci de var olan bir şeydir yani chipset ile alakası yok. İşlemci gerektiği durumda 3.7 ye boostlar kendini. Siz sadece BIOS tan CPB ve PBO ayarını açık tutun yeter.

@Hiperbor Turbo frekans ile O.C arasında sadece benzerlik mevcut. Turbo frekans, işlemcinin normal frekans değerleri ile işin üstesinden gelemez ise frekansını arttırır, bunu kolaylaştırmanın yolu ise iyi soğutmaktır. Oyunlarda anlık değerleri kontrol eder misiniz.

Şu anda Steam yüklü de henüz oyun indirme fırsatı olmadı hocam. Yani açıklamaniza göre boost ile oc farklı şeyler. Işlemci biostan emir hocamın dediği ayarları yaptığımda kendisini otomatik boost edecek doğru mudur?
Bu halde bu işlemci tekelinde konuşursak yine bu işlemciye oc yapılsa dahi pek bir fark olmayacak sanırım normal çalışma hızıyla.
Buna yapılacak en mantıklı şey Rami dual 8 e cekmem olacak sanırım.

@Hiperbor aynen öyle. A320 çipsetine sahip bir anakartta O.C yapmanıza AMD olanak sağlamıyor. Onun yerine alternatif çözümler var, dediğiniz gibi Dual Channel kullanmak. Soğutucu alır iseniz daha çabuk Turbo Frekans'lara çözüm sunarsınız ama illa şart değil.

Teşekkürler cevaplarınız için hocam.
Iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı