R3 2300X ile RX 570 darboğaz mı yapıyor?

mertozcyln 32

Hectopat
Arkadaşlar bu sorunun ne olduğunu ve neden yaşandığını bilmiyorum ama sanırım darboğaz sıkıntısı yaşıyorum. Oyunlarda asla Spotify, Discord gibi uygulamaları açamıyorum ve açtığım anda 10 FPS kaybediyorum. İlgili videoyu aşağıya bırakıyorum, Ryzen 1600 AF almayı düşünüyorum ancak aynı sorunları yaşarım diye tereddütte kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim;
Ryzen 2300X
RX 570 Sapphire OC Edition
Gigabyte B450M S2H
2X Corsair Vengeance LPX 8 GB DDR4 3000MHz
Sharkoon 600W Power Supply
120 GB SSD
1 TB Harddisk.
İlgili Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet darboğaz var CPU kullanımı 100%'e vurup GPU kullanımı düşüyor. CPU sıcaklığı kaç derecelerde?
Çok yüksek sıcaklıklarda genelde 90'a kadar çıkıyor ama bunun sebebi büyük ihtimalle termal macun yenilememiş olmamdan kaynaklanıyor voltajını düşürdüğümde 80lerde dolaşıyor ancak bilgisayarı ilk aldığım günlerden beri böyle yani hep böyleydi

Çok yüksek sıcaklıklarda genelde 90'a kadar çıkıyor ama bunun sebebi büyük ihtimalle termal macun yenilememiş olmamdan kaynaklanıyor voltajını düşürdüğümde 80'lerde dolaşıyor ancak bilgisayarı ilk aldığım günlerden beri böyle yani hep böyleydi.

Bilgisayarı temizleyip kaliteli termal macun uygulayın derim. Ek olarak kasanıza daha fazla fan eklebilirsiniz. Sıcaklıklar işlemcinin düşük performansta çalışmasına sebep oluyor.

Bilgisayarı temizleyip kaliteli termal macun uygulayın derim. Ek olarak kasanıza daha fazla fan eklebilirsiniz. Sıcaklıklar işlemcinin düşük performansta çalışmasına sebep oluyor.
İşlemcimin performansı 1200 ile eşit gibi sizce temizlik ve termal macundan sonra darboğaz ne kadar düzelir ? ayrıca ramlerden kaynaklı olabilir mi

İşlemcimin performansı 1200 ile eşit gibi sizce temizlik ve termal macundan sonra darboğaz ne kadar düzelir? Ayrıca RAM'lerden kaynaklı olabilir mi?

RAM'den kaynaklı olacağını sanmıyorum. 2300X 1200'den daha performanslı. Eğer ki sıcaklık normal seviyelere (60 derece civarı) düşerde darboğaz önlenebilir ama BF5 gibi işlemci üzerine çok odaklanan oyunlar da her türlü darboğaz yapacaktır. Ya da işlemci değiştirebilirsiniz. Örneğin Ryzen 3 3100.
@Samotne Ciasteczka.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı