R3 2300X ve RX 570 sistem yükseltme tavsiyesi

Hieronymose

Kilopat
Merhaba, aşağıda özelliklerini yazdığım sistemde BF1, Wildlands, vermintide 2, Arma 3, AC Odyssey vb. gibi oyunlarda ister Low ister Ultra ayarlarda olsun sürekli olarak FPS dropları yiyorum yani ayarlarla oynamak neredeyse hiç etki etmiyor FPS durumuna ve herhangi bir ayarda 60 FPS üstünde stabil ve uzun bir şekilde oynayamıyorum, ayrıca mapı büyük olan oyunlarda fazla detaya kafayı çevirince kasmaya başlıyor eski yere tekrar çevirince yükseliyor böyle saçma bir durum var ve bu sorun donanım ile ilgili sanırım, o yüzden .

Gigabyte A320M S2H AMD A320 soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) VGA DVI HDMI anakart.
AMD Ryzen 3 2300X soket AM4 3.5GHz 8MB önbellek 4 çekirdek 12nm işlemci tray.
Sapphire RX570 Pulse OC 4 GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 ekran kartı.
Corsair 8 GB DDR4 2666MHz CL16 kırmızı Vengeance Single kit RAM X2 (16 GB RAM var yani)
Power Boost C013B 500W 3x120mm RGB fanlı USB 3.0 Gaming kasa.
Seagate 3.5" 1TB Barracuda SATA 3.0 7200RPM 64MB 210Mb/s okuma harddisk.

*En az bütçeyle 60 FPS üstü stabil performansa ulaşma amacıyla yükseltme mümkünse tercihimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemdeki anakart daha yüksek bir ekran kartı için uyumlu değil en fazla RTX2060 taşır o yüzden sistem sende bir kalsın değiştireceğin zaman ve güçlendireceğin zaman tüm sistemi değiştirip daha rahat edersin yoksa bir şeyi değiştirip diğer parçalarda sıkıntı çekme.

Sistemdeki anakart daha yüksek bir ekran kartı için uyumlu değil en fazla RTX2060 taşır o yüzden sistem sende bir kalsın değiştireceğin zaman ve güçlendireceğin zaman tüm sistemi değiştirip daha rahat edersin yoksa bir şeyi değiştirip diğer parçalarda sıkıntı çekme.

Peki sistemden dolayı bu oyunlarda fps dropları yaşamam normal mi, normalse ne sorunu var ve hangi donanımdan kaynaklanıyor olabilir?

Peki sistemden dolayı bu oyunlarda FPS dropları yaşamam normal mi, normalse ne sorunu var ve hangi donanımdan kaynaklanıyor olabilir?

Hangi oyunda yaşıyorsun mesela orijinal PUBG'den ise HDD yerine SSD'ye kurman gerekir division 2 ise işlemciden kaynaklanır ama ayarları biraz düşürerek bu sistemi rahatlıkla yaşatabilirsin ben de aynı sistemi kullanıyorum şu an hangi oyunda drop vesaire oluyor ben çoğu oyunlardaki sebepleri biliyorum yardımcı olabilirim.

Hangi oyunda yaşıyorsun mesela orijinal PUBG'den ise HDD yerine SSD'ye kurman gerekir division 2 ise işlemciden kaynaklanır ama ayarları biraz düşürerek bu sistemi rahatlıkla yaşatabilirsin ben de aynı sistemi kullanıyorum şu an hangi oyunda drop vesaire oluyor ben çoğu oyunlardaki sebepleri biliyorum yardımcı olabilirim.

Örnek: Battlefield 1, Assasin's Creed Odyssey, Vermintide 2, Watch Dogs, Arma 3, Monster Hunter World sorun yaşadıklarım ve bunlarda yaşadıktan sonra oyun satın almaya korkuyor insan.

AC: Oddyseyde işlemci fazla yeterli değil bende mediumda 45-50 FPS falan aldım Watch Dogs'ta MSAA'yı kapatırsan mis gibi FPS alırsın olay şu bak şu an orta düzey bir sistem topladığımız için oyunlarda ince ayar çekmelisin hiçbir zaman test etmeden oynama Benchmark testi yap eğer işlemci yiyen bir ayar varsa kıs ekran kartı yiyen bir ayar varsa kıs gibi taktiklerle internette 45 FPS yazan oyunlarda fazla görüntü kaybı yaşamadan 65- 70 FPS arası alabilme ihtimalin var ben tüm oyunlarda gölgeleri mediuma alıyorum ve 25FPS arttırıyorum + olarak çok sıkıntılı oyunlarla test etmişsin o tarz oyunları orta ayarlara düşür ve keyfine bak 😀

IMG_20200527_200027.jpg
IMG_20200527_200104.jpg

Ekran kartımın güç girişi bu şekilde, kasayı ilk aldığımda yani 1 sene önce burayı takarken çok zorlandım taktım ama hep şüphe duydum zorlanmasından dolayı, sorun buradan olmaz değil mi? Her oyunda sorun yaşadım diyemem ama açık dünyalı kaliteli oyun oynayamıyorum adeta o kadar söyleyeyim.

Eki Görüntüle 574973Eki Görüntüle 574974

Ekran kartımın güç girişi bu şekilde, kasayı ilk aldığımda yani 1 sene önce burayı takarken çok zorlandım taktım ama hep şüphe duydum zorlanmasından dolayı, sorun buradan olmaz değil mi? Her oyunda sorun yaşadım diyemem ama açık dünyalı kaliteli oyun oynayamıyorum adeta o kadar söyleyeyim.

Kankam bence bir bilgisayarı temizlemeyi de dene çünkü sorun ondan olabilir bir yumuşak uçlu diş fırçası ile toz alan yerleri temizlesen ve şu güç girişlerini temizlesen daha iyi olabilir araya toz kaçıp güçü hafif hafif azaltarak ekran kartının güzel çalışmasını engelleyebilir bir temizleyim yarın tekrar haber verebilir misin? Bir de MSI Afterburner programını indirerek ekran kartının güçlü oyunlarda sabit %100 çalıştığından ve hep aynı enerjinin gittiğinden emin ol ve bize bildir sorun ekran kartının güç girişi olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı