R3 3100 & GTX1650 Super sistemin fanları hızlanıp kapanıyor

pinkmans

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.SKILL 3200MHZ 8GB RAM
SSD veya HDD modeli
BORY 480 GB SSD
Ekran kartı
MSI GTX 1650 SUPER GAMİNG X
Anakart
MSI A320M PRO
İşlemci
AMD RYZEN 3 3100
Bundan 5-6 ay önce bilgisayarı açılışlarında fanlardan biri aşırı hızlı dönüp ses çıkarıyordu. Neyse ki bir kez kapa aç yapılınca düzeliyordu bu durum. Fakat son 1-2 aydır bu sesin gitmesi için en az 2 kez kapa açıyorum, deli etti bu illet. Bugünse Valorant oynarken tam karakter seçim ekranın bitiminde oyuna geçerken ekran bir anda karardı, sinyal yok demeye başladı. Hemen ardından fanlar o ilk açılıştaki gibi aşırı yüksek ses çıkarmaya başladı ve kapandı. Fişi çektim, biraz dinlendirdim sonrasında geri açtım düzeldi. Bu durum sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Ekran kartından şüphelerim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan 5-6 ay önce bilgisayarı açılışlarında fanlardan biri aşırı hızlı dönüp ses çıkarıyordu. Neyse ki bir kez kapa aç yapılınca düzeliyordu bu durum. Fakat son 1-2 aydır bu sesin gitmesi için en az 2 kez kapa açıyorum, deli etti bu illet. Bugünse Valorant oynarken tam karakter seçim ekranın bitiminde oyuna geçerken ekran bir anda karardı, sinyal yok demeye başladı. Hemen ardından fanlar o ilk açılıştaki gibi aşırı yüksek ses çıkarmaya başladı ve kapandı. Fişi çektim, biraz dinlendirdim sonrasında geri açtım düzeldi. Bu durum sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Ekran kartından şüphelerim var.

Sistem ısınıyor olabilir mi?

Bilmiyorum. Fakat ilk açılışta ısınması muhtemel gelmiyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
MSI Afterburner ile oyunlarda ekran kartı, işlemci gibi donanımlarınızın sıcaklık derecelerine bakın hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı