R3 3100 ile RTX 3060 Ti kullanılır mı?

Kırık Pena

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 3 3100 işlemcim var. Darboğaz yememek için 2060 alacaktım fakat oynadığım oyunlarda 3060 Ti ile de aynı performansı aldığımı fark ettim. Geçici süreliğine 3060 Ti alıp sonrasında Ryzen 5 5600 almayı planlıyorum. Sizce mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda yüksek grafik ayarlarında pek sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, Ryzen 3 3100 o kadar kötü bir işlemci değil, overclock potansiyeli yüksek ve eğer sizin için de uygun ise stok soğutucuyu kullandığınızı varsayıyorum overclock yapabilirsiniz, sizi bu şekilde performanstan ödün vermeden idare eder.

Oyunlarda yüksek grafik ayarlarında pek sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, Ryzen 3 3100 o kadar kötü bir işlemci değil, overclock potansiyeli yüksek ve eğer sizin için de uygun ise stok soğutucuyu kullandığınızı varsayıyorum overclock yapabilirsiniz, sizi bu şekilde performanstan ödün vermeden idare eder.

Sıvı soğutma aldım işlemci için.

Sıvı soğutma aldım işlemci için.
Oyunlarda ultra ayarlarda veya ayarlayabileceğiniz en optimum seviyede ekran kartı ve işlemci ikilisinde bir sorun yaşamazsınız, eski sistemimde ben limitlerimi stok soğutma ile görmek için yaklaşık 4.6 GHZ'e çıkarmıştım lakin optimum seviye 4.5 GHZ olmuştu. BIOS'tan 1.250 volt ile bu hıza çıkabilirsiniz ve sıvı soğutmanız ile sorunsuz kullanırsınız.

Performans farkı olup olmadığını görmek için bir oyun belirleyin mesela CS2 ya da test edebileceğiniz bir oyun ve ilk olarak en düşük ayarlarda işlemciniz stok değerlerinde bir test yapın ve ekran görüntüsü alın ardından, voltajı sabit tutup sadece saat hızını 4.3 GHZ'e ayarlayın eğer sistem açılır ise önce Cinebench R23 ile bir test yapın stabil olup olmadığını görmek için ve ardından CS2'ye yeniden girin, bunu 4.5 GHZ'e kadar denersiniz.

Eski sistemim duruyor ben de bu vesileyle bir deneyeyim.

Oyunlarda Ultra ayarlarda veya ayarlayabileceğiniz en optimum seviyede ekran kartı ve işlemci ikilisinde bir sorun yaşamazsınız, eski sistemimde ben limitlerimi stok soğutma ile görmek için yaklaşık 4.6 GHz'e çıkarmıştım lakin optimum seviye 4.5 GHz olmuştu. BIOS'tan 1.250 volt ile bu hıza çıkabilirsiniz ve sıvı soğutmanız ile sorunsuz kullanırsınız.

Performans farkı olup olmadığını görmek için bir oyun belirleyin mesela CS2 ya da test edebileceğiniz bir oyun ve ilk olarak en düşük ayarlarda işlemciniz stok değerlerinde bir test yapın ve ekran görüntüsü alın ardından, voltajı sabit tutup sadece saat hızını 4.3 GHz'e ayarlayın eğer sistem açılır ise önce Cinebench R23 ile bir test yapın stabil olup olmadığını görmek için ve ardından CS2'ye yeniden girin, bunu 4.5 GHz'e kadar denersiniz.

Eski sistemim duruyor ben de bu vesileyle bir deneyeyim.

Teşekkürler önerilerin için, öyle yapacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı