R3 3100 RX 550 düşük FPS

Kerem Poyraz

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
RX 550
Anakart
B450M S2H
İşlemci
Ryzen 3 3100
Arkadaşlar bilgisayarımda sürekli bir FPS düşmesi sorunu var, sebebini bilmiyorum.
En son işlemci ve ekran kartımın termal macunlarını değiştirmiştim ve bu bir nebze de olsa azaltmıştı drop girmesini fakat hala bitmedi.
Windows 11'e geçmemden dolayı olabilir mi?

Arkadaşlar bilgisayarımda sürekli bir FPS düşmesi sorunu var, sebebini bilmiyorum.
En son işlemci ve ekran kartımın termal macunlarını değiştirmiştim ve bu bir nebze de olsa azaltmıştı drop girmesini fakat hala bitmedi.
Bunun Win 11 ile alakası yok. Olay büyük ihtimalle bir işlemcin veya ramin yetmiyor.

SSD'di FPS etkilemez lütfen oynadığınız oyunu ve grafik ayarlarını belirtiniz ekran kartınız ne kadar süredir aktif olarak kullanılıyor driverları yüklü mü?

SSD'di FPS etkilemez lütfen oynadığınız oyunu ve grafik ayarlarını belirtiniz ekran kartınız ne kadar süredir aktif olarak kullanılıyor driverları yüklü mü?
SSD FPS'i etkilemez fakat Win 10-11 HDD yüklüyse ve aynı HDD'den oyun oynamaya çalışıyorsa oynadığı oyuna bağlı olarak anlık FPS düşüşleri yaşayabilir.

SSD FPS'i etkilemez fakat Windows 10-11 HDD yüklüyse ve aynı HDD'den oyun oynamaya çalışıyorsa oynadığı oyuna bağlı olarak anlık FPS düşüşleri yaşayabilir.

SSD sadece oyunun açılma hızın ve benzeri durumları etkiler hem belirttiğiniz çok da detaylı bir bilgiye sahip değilim SSD'lerin FPS konusu hakkında ama arkadaşın belirttiği FPS düşüklüğü SSD'den kaynaklanmaz büyük ihtimalle.

Bunun Windows 11 ile alakası yok. Olay büyük ihtimalle bir işlemcin veya RAM'in yetmiyor.

İşlemcisi RX 570 8 GB ı bile rahatlıkla besleyebilir bende şu anda Ryzen 3 3100 kullanıyorum RX 570 ile ramide Rust gibi oyunlar oynamıyorsa gayet yeterli driverlarda sorun olabilir.

SSD sadece oyunun açılma hızın ve benzeri durumları etkiler hem belirttiğiniz çok da detaylı bir bilgiye sahip değilim SSD'lerin FPS konusu hakkında ama arkadaşın belirttiği FPS düşüklüğü SSD'den kaynaklanmaz büyük ihtimalle.

İşlemcisi RX 570 8 GB ı bile rahatlıkla besleyebilir bende şu anda Ryzen 3 3100 kullanıyorum RX 570 ile ramide Rust gibi oyunlar oynamıyorsa gayet yeterli driverlarda sorun olabilir.
Arkadaş konuyu ayrıntılı hale getirene dek ancak böyle akıl yürütebiliriz zaten :). Fazlasını yapamıyoruz şu anda.

Arkada bir şey işlemciyi yiyor olabilir ve ram 8 GB olduğu için yetmiyor olabilir.

Arkada bir şey işlemciyi yiyor olabilir ve RAM 8 GB olduğu için yetmiyor olabilir.

RAM'i ciddi bir şekilde yiyebilecek virüs veya aşırı fazla Google sekmesi vb. olabilir ama bu da çok düşük ihtimaldir işlemciyide aynı şekilde veya güç planından işlemciye performansını kısıtlamış olabilir.

RAM'i ciddi bir şekilde yiyebilecek virüs veya aşırı fazla Google sekmesi vb. olabilir ama bu da çok düşük ihtimaldir işlemciyide aynı şekilde veya güç planından işlemciye performansını kısıtlamış olabilir.
Türkiyede virüslü bir bilgisayar artık pekte anormal değil maalesef.

Bence buradan bir bilgisayarınızı taratın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı