R3 3100 - RX 5500XT sistem yükseltme önerisi

Tyasl

Yoctopat
Merhaba. Şu anda R3 3100 - RX 5500XT 4 GB - 8 GB RAM - B450 anakart kullanıyorum. 550W 80+Bronze da PSU var.

7 -10 bin TL arası PC yenilemeyi düşünüyorum. İşlemci ekran kartı ve RAM değişimi yapacağım. Bir öneriniz var mıdır?

Sistemi elden çıkartıp komple bir sistem almanız daha mantıklı olur. Parça bazlı alımlarda fiyat çok daha yükseğe geliyor. Sisteminizin ederi nedir bilmiyorum ancak satıldığı takdirde RX 6700 ya da en azından RX 6600XT sisteme geçilebilir gibi.

Sistemi elden çıkartıp komple bir sistem almanız daha mantıklı olur. Parça bazlı alımlarda fiyat çok daha yükseğe geliyor. Sisteminizin ederi nedir bilmiyorum ancak satıldığı takdirde RX 6700 ya da en azından RX 6600XT sisteme geçilebilir gibi.

2-3 gün önce Akakçe'den baktım fiyatlara modelleriyle 16bin civarı tutuyor. Monitör de alacağım için 2000TL civarı. 18bin. Bir de 500 klavye mouse kulaklık dersek 19bin düz hesap. Bu sistem komple 2.el kaç TL satılır? Stok olmadığı için bu kadar fazla tutuyor sanırım ben de anlamadım.

2-3 gün önce Akakçe'den baktım fiyatlara modelleriyle 16bin civarı tutuyor. Monitör de alacağım için 2000TL civarı. 18bin. Bir de 500 klavye mouse kulaklık dersek 19bin düz hesap. Bu sistem komple 2.el kaç TL satılır? Stok olmadığı için bu kadar fazla tutuyor sanırım ben de anlamadım.

Genellikle firmalar kampanyalı olarak çok ucuza sistem çıkartıyor ancak kendiniz almak istediğinizde fiyatlar çok yüksek ne yazık ki. Bildiğim kadarı ile ekran kartsız olarak Ryzen sistemlere 3500 TL civarında fiyatlar yazıyorlar, ekran kartınında 4 GB'lık modeli fiyatların düşmesi ile birlikte 3000 TL civarlarındaydı. 5-7 bin aralığında edebilir ancak piyasa araştırması yapsanız daha doğru olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı