R3 3100 sistem aniden kapanıyor

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Selamlar, bir arkadaşımın bilgisayarında aniden kapanma sorunu mevcut. Herhangi bir mavi ekran hatası olmadan sistem kendisini rastgele zamanlarda tamamen kapatıp yeniden başlatıyor. Herhangi bir uyarı vs. görmemiş hiç, direkt olarak sanki elektrik kesintisi gibi sistem kendisini kapatıp yeniden başlatmaktaymış. İlk şüphelimiz PSU fakat şu an farklı bir PSU ile deneme şansı yok, bu nedenle farklı bir şüpheli donanım varsa şansımızı denemek isteriz.

Sistem özellikleri;

Anakart: MSI A320M-A Pro.
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100.
RAM: 8 GB tek modül G.Skill Ripjaws.
Ekran kartı: AMD RX 570 8 GB.
PSU: Xigmatek X-Power series 600W 80+ (Silver sanırım)

Cevaplarınızı bekliyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'yu denerseniz çoğu şeyi elemiş olursunuz onun dışında bir şeyi deneme imkanınız yok ne yazık ki, ancak eğer PC kaldırırsa FurMark'ı deneyebilirsiniz PSU'yu değiştiri pdenemek dışında hiçbir şansınız yok ne yazık ki.

PC açılmassa testlere sokamazsınız donanım değiştirip denemelisiniz.

Selamlar, bir arkadaşımın bilgisayarında aniden kapanma sorunu mevcut. Herhangi bir mavi ekran hatası olmadan sistem kendisini rastgele zamanlarda tamamen kapatıp yeniden başlatıyor. Herhangi bir uyarı vs. görmemiş hiç, direkt olarak sanki elektrik kesintisi gibi sistem kendisini kapatıp yeniden başlatmaktaymış. İlk şüphelimiz PSU fakat şu an farklı bir PSU ile deneme şansı yok, bu nedenle farklı bir şüpheli donanım varsa şansımızı denemek isteriz.

Sistem özellikleri;

Anakart: MSI A320M-A Pro.
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100.
RAM: 8 GB tek modül G.Skill Ripjaws.
Ekran kartı: AMD RX 570 8 GB.
PSU: Xigmatek X-Power series 600W 80+ (Silver sanırım)

Cevaplarınızı bekliyoruz.

Termal macunu ne zaman değiştirmiş. Sorun işlemci soğutucusundan kaynaklı olabilir. Eski işlemciler ısındığında güvene almak için PC'yi kapatıyorlar.
Termal macunu ne zaman değiştirmiş. Sorun işlemci soğutucusundan kaynaklı olabilir. Eski işlemciler ısındığında güvene almak için PC'yi kapatıyorlar.

Bir de PSU'nun içini açıp kapasitörlerin şişip şişmediğine bakabilirsin. Ama bunun denemeden önce üsteki maddeyi yapsın. Eğer bilgisayarı açıp biraz da olsa fareyi oynayabiliyorsa Görev Yöneticisi'nden işlemci sıcaklığına baksın(Görev Yöneticisi'nden bakılıyordu diye biliyorum)

Bir de PSU'nun içini açıp kapasitörlerin şişip şişmediğine bakabilirsin. Ama bunun denemeden önce üsteki maddeyi yapsın. Eğer bilgisayarı açıp biraz da olsa fareyi oynayabiliyorsa Görev Yöneticisi'nden işlemci sıcaklığına baksın(Görev Yöneticisi'nden bakılıyordu diye biliyorum)
Bilgisayarı boşta kullanabiliyor, örneğin şu an benimle beraber discord'da, ben ona ekran açıyorum o beni izliyor ama YouTube girip video açtığında veya oyuna girdiğinde bilgisayarı direkt olarak 1 gün boyunca açılmamak üzere kapanıyor.
PSU'yu denerseniz çoğu şeyi elemiş olursunuz onun dışında bir şeyi deneme imkanınız yok ne yazık ki, ancak eğer PC kaldırırsa FurMark'ı deneyebilirsiniz PSU'yu değiştiri pdenemek dışında hiçbir şansınız yok ne yazık ki.

PC açılmassa testlere sokamazsınız donanım değiştirip denemelisiniz.
PSU'yu önümüzdeki hafta deneyebilirmiş sadece.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı