R3 3100 sistem BIOS ekranı gelmeden reset atıyor

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
Birkaç yere götürdüm ama yapamadılar. Birisi anakartta sorun var dedi. Ben anakart, RAM veya işlemciden birinden şüpheleniyorum.

• AMD Ryzen 3 3100.
  • DDR4 anakart AMD ASRock X570.

BIOS'a gelmeden reset atıp duruyor. 15 saniye fan dönüyor duruyor ve dönmeye devam ediyor ve reset atıp duruyor. Ucuz bir güç kaynağı yüzüne bozulduğunu düşünüyorum.

PSU Modeli Nedir?
Ve Güç kablosunu söküp BIOS pilini çıkartıp 15 sn bekleyip takıp tekrardan dener misiniz?

PSU Modeli Nedir?
Ve Güç kablosunu söküp BIOS pilini çıkartıp 15 sn bekleyip takıp tekrardan dener misiniz?
Yazmayı unuttum hepsini denedim. Hem bilgisayarcılarda kendi psu ile test etti.

Denediklerim
1 bütün kabloları söküp takmak
2 bios pili
3 başka psu takmak
4 başka ekran kartı takmak

Ram ve işlemci test edilmedi sanırsam. Fırsat olunca bütün parçaları test ettireceğim. Ekran kartı, ram ,işlemci falan.

Bu durumda sorun anakartda gözüküyor kardeşim. RAM'lerden dolayı olduğunda sürekli reset atmaz ekran gelmez sadece. İşlemcide olduğunu düşünmüyorum. İşlemciler ilgili böyle bir sorun duymadım. Anakartında sorun %90.

Yazıdan silinmiş. Ben bunu biryere tamire göndermek istiyorum. Ne burda nede bilgisayarcılarda çözüm olmadı.
Hem bir parça bozukta o bozuk olup olmadığını test edemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…